Artikel top billede

Microsoft glæder sig: Det er dejligt at XP skal dø

"Vi er færdige med XP. Og det glæder vi os over," lyder det fra Microsofts forretningsdirektør, Kevin Turner, som har besøgt Danmark.

Bliv ikke overrasket, hvis du i den kommende tid bliver præsenteret for et tilbud på en ny Windows-version til hele virksomheden, som du bare ikke kan sige nej til.

Windows er nemlig et af de produkter, som Microsofts danske partnere forventes at lægge ekstra mange kræfter i at pushe de kommende år.

"Vi er færdige med Windows XP. Og det er en kæmpe-mulighed for os til at tjene mange penge på nye Windows-versioner," lød det fra Microsofts driftsdirektør og manden lige under topchef Steve Ballmer, COO Kevin Turner, som fredag holdt peptalk for de danske partnere i Imperial-biografen i København.

Det skete som led i en rundtur til Ukraine, Rusland, Holland og Danmark, som han er på i disse dage.

Slut med XP

"Vi afliver Windows XP i begyndelsen af 2014, og det glæder vi os til. Vi har tjent masser af penge på Windows XP, men nu er det tid til at aflive systemet. Windows XP skal de-installeres og fjernes. XP er dødt," sagde han.

I stedet skal selskabets salgspartnere sendes i marken med det nye styresystem, Windows 7, i de fremstrakte hænder.

Og Microsoft øjner store indtjeningsmuligheder i udsigten til, at tusindvis og atter tusindvis af virksomheder, der i dag kører med Microsofts bedst-sælgende styresystem, XP, skal til at udskifte deres styresystemer.

"Aflivningen af XP er et oplagt vækst-initiativ til partnerne. Vi har allerede et momentum med salget af Windows 7. Nu skal vi ud og give kunderne tilbud, som de ikke kan sige nej til," sagde han.

Læs også: Microsoft: Nu er det slut med Office XP og Vista SP1.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.