Sådan vil Intel kæmpe sig ind på tablet-markedet

Intel har en ny plan for at bide sig ordentligt fast i det hurtigt voksende marked for tablet-pc'er.

Læs også:
Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

Her er mikroprocessorens hæsblæsende historie

Det fremadstormende tablet-marked får chip-kongen Intel til at sætte fart på udviklingen af tablet-rettede løsninger.

Ifølge Digitimes har Intel planer om at introducere en helt ny produkt-linje af CPU'er i 2012, der udelukkende retter sig mod tablet-produkterne.

Industrikilder fortæller Digitimes, at Intel har tænkt sig fokusere på blandt andet strømforbruget og ydeevne i designet.

Nye modeller
Ifølge kilderne vil Intel over de næste tre år introducere blandt andet 32nm-chippen Saltwell, 22nm-chippen Silvermont og 14nm-chippen Airmont.

Hidtil har Intels officielle plan ellers været at udvikle særligt tablet-egnede udgaver af Atom-processoren.

Da Computerworld tidligere på året deltog i et større presseevent hos Intel, var budskabet således også, at Atom var vejen frem for Intel på markedet for smartphones og tablets.

Ny tidsalder venter i Intel-land
Intel, der netop i denne uge kan fejre mikroprocessorens 40-års fødselsdag, har gennem årtierne altid været den førende chip-producent - kun AMD har været en egentlig udfordrer.
På markedet for tablet-pc'er og smartphones forholder det sig ganske anderledes.

Her er det primært de såkaldte Arm-processorer, som produceres af en række forskellige hardware-producenter, der huserer - det gælder også Apples populære iPad, der anvender den såkaldte A5-processor.

Intel kom under yderligere pres, da Microsofts Steve Ballmer tidligere i år meddelte, at det kommende Windows 8, der også skal kunne anvende på touch-baserede enheder, og vil kunne køre på Arm-chips.  

Med udsigten til, at den største vækst netop kommer til at være på disse markeder i de kommende år, har Intel et klart incitament til at forsøge at få den størst mulige bid af kagen.

Ifølge den seneste opgørelse over det globale tablet-marked fra Gartner bliver der i 2011 solgt omkring 63,6 millioner tablets på verdensplan.

Det tal ventes at være steget til 326,3 millioner i 2015.

Læs også:
Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

Her er mikroprocessorens hæsblæsende historie

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.