Artikel top billede

Sådan vil Intel kæmpe sig ind på tablet-markedet

Intel har en ny plan for at bide sig ordentligt fast i det hurtigt voksende marked for tablet-pc'er.

Læs også:
Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

Her er mikroprocessorens hæsblæsende historie

Det fremadstormende tablet-marked får chip-kongen Intel til at sætte fart på udviklingen af tablet-rettede løsninger.

Ifølge Digitimes har Intel planer om at introducere en helt ny produkt-linje af CPU'er i 2012, der udelukkende retter sig mod tablet-produkterne.

Industrikilder fortæller Digitimes, at Intel har tænkt sig fokusere på blandt andet strømforbruget og ydeevne i designet.

Nye modeller

Ifølge kilderne vil Intel over de næste tre år introducere blandt andet 32nm-chippen Saltwell, 22nm-chippen Silvermont og 14nm-chippen Airmont.

Hidtil har Intels officielle plan ellers været at udvikle særligt tablet-egnede udgaver af Atom-processoren.

Da Computerworld tidligere på året deltog i et større presseevent hos Intel, var budskabet således også, at Atom var vejen frem for Intel på markedet for smartphones og tablets.

Ny tidsalder venter i Intel-land

Intel, der netop i denne uge kan fejre mikroprocessorens 40-års fødselsdag, har gennem årtierne altid været den førende chip-producent - kun AMD har været en egentlig udfordrer.
På markedet for tablet-pc'er og smartphones forholder det sig ganske anderledes.

Her er det primært de såkaldte Arm-processorer, som produceres af en række forskellige hardware-producenter, der huserer - det gælder også Apples populære iPad, der anvender den såkaldte A5-processor.

Intel kom under yderligere pres, da Microsofts Steve Ballmer tidligere i år meddelte, at det kommende Windows 8, der også skal kunne anvende på touch-baserede enheder, og vil kunne køre på Arm-chips.  

Med udsigten til, at den største vækst netop kommer til at være på disse markeder i de kommende år, har Intel et klart incitament til at forsøge at få den størst mulige bid af kagen.

Ifølge den seneste opgørelse over det globale tablet-marked fra Gartner bliver der i 2011 solgt omkring 63,6 millioner tablets på verdensplan.

Det tal ventes at være steget til 326,3 millioner i 2015.

Læs også:
Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

Her er mikroprocessorens hæsblæsende historie




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere