Artikel top billede

Sådan kan Danmark skabe gode it-iværksættere

Det er muligt at skabe et innovativt iværksættermiljø i Danmark, mener en ung it-iværksætter, der har taget sagen i egen hånd.

It-iværksætterne svømmer mod strømmen

Her er it-iværksætterens udfordringer

Iværksætterne er vigtige for Danmarks fremtid.

De nye virksomheder skaber de nye arbejdspladser, der er brug for, så vi kan få gang i vækstmaskineriet igen.

Men det er ikke altid nemt at være iværksætter i Danmark.

Der mangler et iværksættermiljø, hvor iværksætterspirerne kan sparre med hinanden. Og rammevilkårene er heller ikke optimale.

Lasse Boisen Andersen er studerende på IT-Universitetet i København, hvor han læser global business informatics på tredje semester.

Han har allerede stiftet en konsulentvirksomhed med nogle studiekammerater.

Efter at have prøvet it-iværksætterlivet på egen krop besluttede han og en studiekammerat, at ITU manglede et kreativt miljø, hvor de studerende kunne brainstorme og hjælpe hinanden gennem it-iværksætteriets udfordringer.

"Der sker en masse ting rundt omkring i hele København - bare ikke på ITU. Det er dér, vi forsøger at udfylde et tomrum," siger Lasse Boisen Andersen.

Af og for studerende - for nu

Det resulterede i ITU Innovators, der er en forening af og for studerende. Foreningen henvender sig til spirende it-iværksættere på ITU, selvom man også er velkommen, hvis ikke man kommer fra ITU.

De andre uddannelser, som for eksempel CBS, Copenhagen Business School, har dog deres egne studiemiljøer for iværksættere.

Men Lasse Boisen Andersen mener ikke nødvendigvis, at det er ITU's opgave at stille et iværksættermiljø til rådighed.

"Nej, det mener jeg ikke nødvendigvis. Men jeg synes, at ITU skal engagere sig i det. Det er en kæmpe markedsføringsplatform, og det vil uden tvivl skabe værdi indadtil også at bidrage til et engageret og produktivt iværksættermiljø."

Konkret peger han på, at ITU kunne hjælpe de studerende med de fornødne muligheder.

Udgifter er uundgåelige, når diverse arrangementer skal stables på benene, men selv små udgifter kan være belastende for en studiedrevet forening som ITU Innovators.

Derfor håber de i ITU Innovators på, at fremtiden byder på et mere officielt samarbejde med ITU.

Bestemte kombinationer fører til guld og grønne skove

Selvom it er en ideel branche for iværksættere, så er det alligevel vigtigt at have for øje, at det er samspillet mellem forskellige kompetencer, der for alvor skaber mulighederne, mener Lasse Boisen Andersen.

"CBS'erne har typisk forretningsfundamentet, men de mangler nogle udviklere. Det er kombinationen af de forskellige kompetencer, der er ekstrem vigtig," siger han.

Netop af den grund samarbejder ITU Innovators med de studerende fra CBS (Copenhagen Business School) ved forskellige arrangementer, hvor de to forskellige slags studerende med iværksætterdrømme kan trække på hinandens kompetencer.

Iværksætterne skal omfavnes

Lasse Boisen slutter sig til koret, der mener, at iværksætterne er dem, der skal satses på.

"Det er iværksætterne, der er fremtiden og skal løse de nuværende problemer. Løsningen kommer gennem nytænkning og innovation," siger han.

Men ligesom direktøren for Miracle A/S, Mogens Nørgaard, og direktøren i IT-Branchen, Morten Bangsgaard, så mener Lasse Boisen Andersen heller ikke, at der i Danmark er de bedst mulige vilkår for iværksætterne.

Han mener nemlig, at vi i Danmark har rigtig gode muligheder for at være langt fremme i skoene på iværksætterområdet, men at det ikke bliver udnyttet optimalt.

Han fremhæver også, at der alene på ITU er en masse studerende, der rigtig gerne vil i gang med iværksætteriet, hvis de bare får faciliteterne og lidt "attention".

"Det her er noget, det offentlige i langt højere grad burde omfavne. Vi har her et universitet fyldt med energiske unge mennesker, der hellere end gerne vil bruge deres tid på sådanne projekter.

Hvorfor er det, man ikke høster det og fremmer det? Det forstår jeg simpelthen ikke. Et råb om attention herfra," siger Lasse Boisen Andersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.