Artikel top billede

Her er it-iværksætternes store udfordringer

Det er alt for svært at være it-iværksætter i Danmark. Læs her, hvilke udfordringer it-iværksætterne typisk render ind i.

It-direktør vil give gratis husly til iværksættere

Derfor kan it-iværksætteri afgøre Danmarks fremtid

Nye virksomheder skal skaffe alle de nye arbejdspladser, vi mangler i Danmark.

Vi skal dermed have sat fut i iværksætteriet.

Men der er en del udfordringer forbundet med det at være it-iværksætter i Danmark anno 2011, ikke mindst for de unge, som skal være kernen i fremtidens erhvervsliv.

Pengene er svære at finde

Når en ny virksomhed skal op at stå, så drejer det sig i høj grad om at finde pengene til at holde virksomheden kørende, indtil økonomien løber rundt af sig selv.

I praksis betyder det, at iværksættere skal på jagt efter investorer, der ikke er bange for at placere en pose penge i en risikozone - der er jo ingen garanti for, at virksomheden bliver en succesforretning med overskud på bundlinjen.

"Konkret har danske iværksættere nogle rammevilkår, der kan give udfordringer for unge iværksættere. Det er svært at få adgang til risikovillig kapital i Danmark, og den såkaldte iværksætterskat gør det endnu sværere at få investorer," siger Morten Bangsgaard, der er direktør i IT-Branchen.

Iværksætterskatten blev, trods et løfte i regeringsgrundlaget, ikke afskaffet i den nye finanslov.

Det betyder, at investorer fortsat betaler 12 procent ekstra i skat af investeringsafkastet, hvis de ejer mere end 10 procent af virksomheden, de har investeret i.

Det vil sige, at mindre investorer betaler 67 procent i skat af deres investeringsafkast mod de normale 55 procent.

De globale konkurrenter

Han peger på, at det i dag på forskellige måder er både lettere og sværere at komme i gang med egen virksomhed.

De tekniske barrierer for at starte op med en god idé og komme ud på markedet med et produkt er blevet markant mindre.

Men samtidig er det hårde tider rent økonomisk, og konkurrencen er hårdere end nogensinde før.

Det er som sådan ikke den danske konkurrence, der er forøget, men globaliseringen bevirker, at det ikke længere er muligt at lukke sig inde i sin nationale osteklokke.

En iværksætter er nødt til at tage højde for de potentielle konkurrenter ude omkring i verden, og det højner standarden og forøger dermed udfordringerne, fortæller Morten Bangsgaard:

"Det globale it-marked åbner op for enorme forretningsmuligheder. Men konkurrencen er også blevet mere global. Det stiller større krav til iværksætterne. Det er ikke længere nok at være den bedste i Danmark for at få stor succes, man skal være blandt de bedste i verden."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere