Tidligere videnskabsminister har fået nyt it-job

Tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) skal stå i spidsen for usædvanligt it-projekt i Sønderjylland.

Den tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) har fået et nyt job i it-verden.

Hun bliver direktør for et usædvanligt fusionsprojekt i Sønderborg, der rummer en international kunsthal for digital kunst, et forsknings- og udviklingscenter for it i undervisningen samt et formidlingscenter for velfærdsteknologi.

Den røde tråd gennem kunsthallen er teknologi, men i forskellige former som kunst, undervisning og erhverv.

Der er tale om et langsigtet projekt, og selvom den tidligere minister allerede er tiltrådt som direktør, er kunsthallen indtil videre kun på tegnebrættet.

Den amerikanske arkitekt, Frank Gehry har tegnet de første skitser til kunsthallen, der skal opføres på Sønderborgs nye havnefront inden 2017. 
 
Formidling af ny teknologi
Her skal der blandt andet arbejdes med formidling af ny teknologi for at inspirere små og mellemstore virksomheder. Den forventede anlægssum er på mellem 200 og 300 millioner kroner.

Charlotte Sahl-Madsen oplyser at hun efter valget i september og hendes farvel til ministerposten har haft jobtilbud fra erhvervslivet, forsknings- og it-verdenen og kulturlivet i ind- og udland.

"Jeg har været utrolig privilegeret og er meget smigret over de anerkendende tilbud. Når det i sidste ende er Kulturhallen, jeg har valgt at takke ja til, skyldes det, at stillingen er den suverænt mest uforudsigelige og ubetinget mest ambitiøse," siger hun.

HUn fortæller, at hendes entreprenør-gen i den grad er blevet pirret af projektet.

"Som udgangspunkt har vi en vidtløftig idé, en meget attraktiv byggegrund og endnu ikke en eneste krone at bygge for! Det skal vi inden 2017 have omsat til store kunstoplevelser i enestående arkitektur, inspirerende undervisning og formidling af velfærdteknologi til borgerne og virksomhederne," siger den tidligere minister.

Hun har tidligere været ansat som udviklingschef i Lego og direktør for Lego Visionlab og fungeret som adm. direktør for oplevelsesparken Danfoss Universe på Als.

Nu skal der arbejdes med "new digital art" og forsknings- og udviklingsaktiviteter indenfor digital undervisning.

"Kunsthallen fokuserer på digitalisering. Som videnskabsminister med ansvar for blandt andet it og tele har jeg fået stor indsigt i de enorme muligheder, digitaliseringen rummer for den enkelte og for samfundet. Men begrebet "digitalisering" er dog meget abstrakt, så med Kunsthallen vil vi bringe det i øjenhøjde og vise konkrete eksempler, som de besøgende kan afprøve direkte," siger Charlotte Sahl-Madsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.