Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tidligere B&O-direktør ny topchef for dansk it-kæmpe

Gammel kending fra den danske teknologi-branche sættes i spidsen for dansk teknologi-pioner.

Læs også:

Dansk it-kæmpe fyrer direktøren

Dansk silicium-firma beder om millioner af kroner

Dansk halvleder-firma skovler millioner af kroner ind

Efter stærk medvind i en årrække har Topsil Semiconductor Materials også mærket krisen, hvilket i slutningen af oktober 2011 førte til en fyring af den daværende direktør, Keld Lindegaard Andersen.

Nu er afløseren så fundet.

Torsdag oplyser den danske halvlederproducent således, at den har underskrevet en kontrakt med Karl Kristian Hvidt Nielsen om ansættelse som koncernens nye administrerende direktør.

Karl Kristian Hvidt Nielsen tiltræder stillingen lige efter årsskiftet, og han afløser dermed logistik, salgs- og marketingdirektør Jørgen Bødker, der har været konstitueret direktør siden afskedigelsen af Keld Lindegaard Andersen.

"Med Karl Kristian Hvidt Nielsen får vi en meget dygtig og hands-on-direktør. Han har stor erfaring fra teknologivirksomheder og ikke mindst en lang række flotte resultater med sig," lyder begrundelsen for ansættelsen fra bestyrelsesformand i Topsil, Jens Borelli-Kjær.

Der henvises blandt andet til Karl Kristian Hvidt Nielsens fortid som direktør i den danske elektronikvirksomhed i Struer, Bang & Olufsen, som han stod i spidsen for fra 2008 til 2011.

Før det havde Karl Kristian Hvidt Nielsen i 10 år en stilling som chef for Brüel & Kjær.

Opgaver til den nye mand

Topsil, som udvikler, producerer og sælger silicium til elektronik- og solcelleindustrien, er blevet ramt af finanskrisen.

Kunderne skruer ned for blusset, hvilket er den primære årsag til, at selskabet måtte ty til en nedjustering før sommerferien i 2011 og efterfølgende sende direktøren ud i arbejdsløshed.

"Nogle af de udfordringer som kommer til at ligge på den nye direktørs skrivebord bliver således effektivisering, kvalificering og produktudvikling samt implementering af nyt produktionsapparat," har Jens Borelli-Kjær tidligere fortalt til Computerworld.

Karl Kristian Hvidt Nielsen tiltræder stillingen den 1. januar 2012.

Læs også:

Dansk it-kæmpe fyrer direktøren

Dansk silicium-firma beder om millioner af kroner

Dansk halvleder-firma skovler millioner af kroner ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere