Artikel top billede

Her kan du se om dine ansatte downloader ulovligt

Russisk site afslører, hvad der downloades fra internettet med BitTorrent. Tjek om din nabo eller arbejdsgiver henter ulovlige film.

Læs også: Fildelingens far er træt af pirater

Mange mener, at det er en hemmelighed, hvad de downloader fra internettet. Tænk igen. Din gøren og laden i Cyberspace trækker et digitalt spor efter sig.

Det nye russiske site YouHaveDownloaded gør det lysende klart, at hvad du laver på internettet, det er ikke spor privat.

Siden hævder, at have styr på 20 procent af samtlige offentlige BitTorrent-downloads, og det fortæller de så alverden om på hjemmesiden. Disse downloads kan være alt fra hudfilm over tv-serier til copyright-beskyttede manualer og så videre.

Historien om BitTorrent-spionerne bliver fortalt på siden Zdnet.com.

Det er en svinestreg

Ikke overraskende er der hundredvis af debatindlæg på russernes side, hvoraf mange giver udtryk for, at det er en svinestreg at offentliggøre alle disse downloads. I hvert fald ligger der indtil videre oversigter over downloads fra 53 millioner brugere. Disse downloads kan tjene som underholdning for naboer, venner, arbejdsgivere og ja, indehavere af ophavsretten såfremt der er hentet ulovligheder.

Helt præcist så henter YouHaveDownloaded din internetadresse og de downloadede titler. Og i modsætning til, hvad mange tror, så ér det faktisk nok til at identificere brugerens computer. Også selvom vedkommende benytter sig af dynamiske IP-adresser (Internet Protocol).

En af stifterne Suren Ter siger på Facebook: "Vi bekymrer os ikke om at separere dynamiske IP'er fra resten. Siden er bare underholdning, men vi har tidsstempler. 3.3.3.3 er måske nok en dynamisk IP-adresse, men den tilhørte en bestemt person klokken 12.12 den 12. december 2011. Derudover giver DHT
(distributed hash table) os mulighed for at tage en brugermaskines fingeraftryk."

Ikke spor privat

Mange af kommentarerne på siden udtrykker raseri over, at russerne kan finde på at blotlægge for eksempel en families BitTorrent-downloads på den måde. Til det siger sidens stiftere, at de bare vil gøre opmærksom på, at det er en stor fejl at forvente privatliv på internettet.

Uanset om du henter film, spil eller noget helt tredje, så skal du altså bare vide, at det (muligvis) sker i fuld offentlighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere