Artikel top billede

Medarbejdernes USB-nøgler skaber ravage

Virksomheder mister fortrolige data som følge af forsvundne USB-nøgler. Ser her, hvor galt det står til.

Ny undersøgelse fra 10 europæiske lande slår fast, at det står skidt til med sikkerheden omkring USB-nøgler.

Mere end hver anden medarbejder (54 procent) har inden for de sidste to år oplevet tab af fortrolige eller følsomme data som følge af en forsvundet USB-nøgle.

"Der går sjældent en måned uden historier i pressen om 'fortrolige data tabt på USB-nøgle,' så vi håber, at resultaterne af vores undersøgelse kan fungere som en øjenåbner for europæiske virksomheder," udtaler Larry Ponemon, direktør, Ponemon Institute, som har gennemført undersøgelsen.

Mister meget ofte

Hele 63 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at "medarbejdere hele tiden eller meget ofte mister USB-nøgler uden at underrette de rette instanser."

På europæisk plan svarer 75 procent af de spurgte, at ansatte i deres virksomheder bruger USB-nøgler uden at have indhentet tilladelse.

I Danmark, Finland, Norge og Sverige kunne 30 procent af deltagerne bekræfte, at deres virksomheder lå inde med teknologi til at forhindre eller hurtigt opfange, hvis fortrolige data blev lagt ned på en USB-nøgle af uautoriserede personer.

Der er langt endnu

Undersøgelsen fra Ponemon Institute viser, at de fleste virksomheder i de nordiske lande stadig har langt endnu for at kunne imødegå farerne forbundet med brug af ikke-krypterede USB-nøgler:

Når man sammenligner landene er forståelsen for, og praksis omkring, USB-sikkerhed størst i Tyskland, hvor 62 procent svarer ja til, at deres virksomhed har en tilstrækkelig USB-sikkerhedspolitik, der forhindrer misbrug fra medarbejderne.

Modsat er England, Frankrig og Polen mest i risikogruppen som følge af medarbejdernes praksis.

Af de adspurgte svarer 85 procent i Frankrig og 83 procent i Polen, at medarbejderne bruger usb-nøgler uden at have indhentet tilladelse. Her kommer Danmark og resten af Norden ind på en tredjeplads med 77 procent.

Datasikkerheden er i bund

Undersøgelsen er bestilt af Kingston, som producerer hukommelsesprodukter, herunder USB-nøgler.
 
Sammenlagt har 2.942 it-medarbejdere med i gennemsnit knap 11 års erfaring inden for it eller it-sikkerhed i Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Holland, Norge, Sverige, Schweiz, Polen og England deltaget i undersøgelsen.

Heraf er de 303 it-ansatte fra Danmark, Finland, Norge og Sverige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere