Artikel top billede

Til højre ses Spamfighter-direktør Henrik Sørensen, der ved sin side har medstifter og medejer Martin Thorborg.

Spamfighter-chef revser Microsoft efter fyringstrussel

Selvom en maltetisk Microsoft-partner får på puklen for at sælge tvivlsomme produkter, så er en fyringstrussel mod selskabet fra Microsoft helt ude i hampen, mener Spamfighter-direktør.

Læs også: Dansk Microsoft-chef vil opsige omstridt partner-firma

I kølvandet på en fyringstrussel fra Microsofts danske it-sikkerhedschef rettet imod firmaet Uniblue kommer direktør og medstifter Henrik Sørensen fra Spamfighter nu det maltetiske it-selskab til undsætning.

Faktisk virker Henrik Sørensen dybt forundret over kritikken fra Microsoft, der pønser på at opsige Uniblue som partner med den begrundelse, at Uniblues produkter ingen værdi tilfører kunder, der har Windows.

"Morten Juul Nielsen [sikkerhedschef i Microsoft. Red] må have fået det forkert ben ud af sengen, når han kommer med den slags udtalelser," siger Henrik Sørensen fra Spamfighter til Computerworld.

Direktøren påpeger, at Microsoft i rigtig mange år har "levet højt på, at der er virksomheder, som laver programmer til Microsoft, og som har gjort oplevelsen af Windows både mere spændende og bedre."

Ud med Symantic, Mcafee, Kaspersky...

Det var en af grundene til at Microsoft overhovedet grundlagde Microsoft Partner Programmet, mener Henrik Sørensen.

Han forklarer, at det blandt andet var for at sikre, at udviklerne fik den rigtige forståelse og uddannelse til at udvikle programmer til Windows.

"Den udmelding, som Morten Juul Nielsen kommer med nu, er, at alle programmer, som Windows selv indeholder, skal ud," fortæller Henrik Sørensen.

"Microsoft har jo i dag anti-virus programmer, så ud med Symantic, Mcafee, Kaspersky og alle dem, som laver sikkerhed. Det er jo en god start," siger Henrik Sørensen sarkastisk.

Direktør: Microsoft er arrogant
Samtidig mener Spamfighter-direktøren, at Microsoft er noget arrogant i sin fremturen imod partneren.

"Det er jo samtidig noget af en arrogance fra Microsoft's side at sige: Vi laver det bedste i hele verden og i alle tilfælde. Vi laver det mest brugervenlige software, der findes, og ingen skal komme og sige anderledes," siger Henrik Sørensen, der tidligere har siddet i bestyrelsen for brancheforeningen IT-Branchen.

Henrik Sørensen ser Morten Juul Nielsens kommentarer som udtryk for, at man vil af med alle, der udvikler til Microsoft, og at konsekvensen ligeså vel kan være, at Microsoft lukker dets partnerprogram.

For godt nok kan det være, at man som superuser kan finde stort set alle værktøjer i Windows og Microsoft programmer, forklarer Henrik Sørensen.

Men nogle værktøjer er rigtig godt gemt og er rigtig dårlige fra en brugervenligheds synspunkt, mener Henrik Sørensen.

"Jeg er da rigtig spændt på at se andres reaktion på det (Microsofts udmeldning, red)," siger Henrik Sørensen.

Grib i egen barm, Microsoft

Samtidig skulle Morten Juul Nielsen og Microsoft "måske gribe i egen barm og hoppe ned fra deres tårn", lyder det fra Spamfighter-direktøren.

"Der er ikke en software-virksomhed i verden, som ikke ønsker at gå i dialog med Microsoft, men når Microsoft har et problem med et software-program, så er der ikke ret mange, som tager telefonen og vil snakke med virksomheden direkte," fortæller Henrik Sørensen.

"Hvis ikke Microsoft vil have andre til at udvikle programmer til deres Windows, så er det jo en klar udmelding, og resultatet er allerede på vej," fortsætter Henrik Sørensen.

Afslutningsvis afviser Henrik Sørensen alle spekulationer om, at Uniblue skulle være nogle "crooks" eller lignende.

Han kender folk fra Uniblue personligt.

"Og jeg ved, at de er meget respekteret på den Internationale Software-scene. Store E-commerce virksomheder som Digital River og CleverBridge benytter dem ofte som eksempel, og de er generelt ret strenge med hensyn til, hvad der tillades i produktet," fortæller Henrik Sørensen.

Dog understreger Spamfighter-direktøren, at han ikke "sidder og tester Uniblues produkter hver dag".

"Men det jeg har set af deres produkter tidligere, så opfatter jeg ikke noget i dem som ondsindet, og jeg ved også, at de altid arbejder hårdt på kvalitet," siger Henrik Sørensen om Uniblue.

Her er Microsofts svar på tiltale

Hos Microsoft vil sikkerhedschef Morten Juul Nielsen generelt ikke diskutere forskellige forskellige partneres status gennem medierne.

Men han fremfører kort igen sin pointe omkring Uniblue.

"Omkring Uniblue har jeg sagt, at en partner, der ikke tilfører kunderne værdi, ikke bør være i programmet," fortæller Morten Juul Nielsen.

Da Microsoft har modtaget klager fra sure kunder, vil man undersøge sagen nærmere.

"I Uniblue's tilfælde vil jeg undersøge, hvilken værdi de tilfører Microsofts kunder, da vi har modtaget klager fra kunder, der følger sig taget ved næsen," siger Morten Juul Nielsen.

Samtidig slår han fast, at Microsoft har "den største respekt og et glimrende samarbejde med de hundredetusinder af Microsoft-partnere, der hver dag tilfører vores fælles kunder værdi ved blandt andet at udvikle nye, innovative løsninger."

Læs også:

It-firma i centrum i fupsag: Derfor er vi uskyldige.

Sådan reagerer Microsoft-partner på fyringstrussel.

Dansk Microsoft-chef vil opsige omstridt partner-firma.

Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden.

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-svindler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere