Artikel top billede

Domstol: Apple har patent på at tappe med fingeren

En domstol har afgjort, at HTC ikke må anvende 'data-tapping, hvor en bruger med fingeren kan tappe på et telefonnummer for at komme videre. Apple ejer patenterne.

Computerworld News Service: Den delvise sejr, som Apple mandag vandt over HTC, vil ikke få indflydelse på virksomhedernes salg på kort sigt, men kan komme til at spille en stor rolle i Apples langsigtede bestræbelser på at spænde ben for Android-

Mandag afgjorde den amerikanske internationale handelskommission (ITC) en 20 måneder gammel sag til fordel for Apple imod den taiwanesiske smartphone-producent HTC og selskabets Android-baserede enheder.

Apple har anklaget HTC for overtrædelse af 10 af virksomhedens patenter og ansøgt om at få indført et decideret forbud mod salg af konkurrentens enheder i USA.

I denne uge afgjorde ITC, at HTC fra 19. april 2012 ikke må importere telefoner, der overtræder et af de 10 patenter.

'Data-tapping'

Patentet har at gøre med såkaldte 'data tapping'-teknologier, hvor en bruger med fingeren kan trykke på for eksempel et telefonnummer eller en adresse i en mail for at komme videre til et kort i en anden applikation eller til at ringe personen op.

Men analytikere tror ikke, at forbuddet umiddelbart vil ændre dynamikken på det amerikanske smartphone-marked.

"Vi regner med, at ITC's afgørelse vil blive appelleret, og vi tror ikke på, at det vil få indflydelse på Apples eller HTC's salg igennem [første halvdel af 2012]," lyder det fra Brian Marshall, der er analytiker hos International Strategy & Investment Group (ISI).

Kun på længere sigt kan forbuddet få indflydelse på iPhones andel af det amerikanske marked.

Florian Mueller, der står bag den populære patent-blog FOSS, har også udtalt sig om sagen.

"Denne afgørelse er ikke noget, der kan tvinge HTC ud af det amerikanske marked i den nærmeste fremtid," skriver han.

Men det virker usandsynligt, at virksomheden skulle vente på deadline i april, og virksomheden har da også udtalt i denne uge, at den vil fjerne de omtalte funktioner fra telefonerne.

"Patent nummer 647 gør ikke den store forskel for brugeroplevelsen, og HTC vil fuldstændig fjerne det fra alle telefoner inden længe," skriver juridisk rådgiver for HTC, Gracie Lie, i en udtalelse.

En talsperson for HTC nægter at fortælle, hvilke smartphones der overtræder patent 647, der er det patent, som ITC mener, er overtrådt.

HTC mener også, at selskabet har vundet sagen.

"Vi er taknemmelige for, at kommissionen har bekræftet dommerens kendelser i forhold til patent nummer 721 og 983, og at den har ændret mening i forhold til patent nummer 263 og delvist i forhold til 647," skriver Gracie Lie med en henvisning til andre patenter, som Apple også mener, at HTC har overtrådt.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere