Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Stifter genopliver kernen i Corebit

Cirklen er sluttet for stifteren af konsulentvirksomheden Corebit, Stig Hølledig. Han solgte til Icon Medialab og så sin virksomhed trukket med ned i webbureauets styrtdyk fra tinderne. Nu starter Stig Hølledig sammen med to tidligere kolleger forfra med en rendyrket Oracle-konsulentforretning. Igen danner Næsseslottet i Nordsjælland rammen.

Udsigten fra vinduerne på Næsseslottet i skoven ved Holte i Nordsjælland er den samme, men der er løbet meget vand i Furesøen, siden den tidligere Corebit-chef Stig Hølledig sidst delte firmaadresse med kollegaerne Torben Bolvig og Sten Vesterli.

Men de to sidstnævnte har nu forladt webbureauet Icon Medialab for sammen med Stig Hølledig at gå tilbage til deres fælles udgangspunkt, konsulentydelser inden for Oracle-systemer, i den nye virksomhed Scott/tiger.

- Vi starter der, hvor det sluttede i 1998, men med lavere omkostninger, realistiske lønninger og det samme prisniveau som for fire-fem år siden, siger Stig Hølledig.

I mellemperioden lå som bekendt hele dotcom-bølgens storhed og fald.

Solgte lige før nedturen
I 1998 købte Stig Hølledig Næsseslottet som domicil for konsulenthuset Corebit, som var en blomstrende, flerstrenget konsulentforretning med kompetencer inden for såvel Oracle som SAP og Sybase.

Der var 220 ansatte og en årsomsætning på 200 millioner kroner hos en række store udenlandske kunder.

En børsnotering lå i kortene, men da økonomien efter årtusindskiftet pludselig blev anstrengt, lod han virksomheden opkøbe af det svenske webbureau Icon Medialab. Han fik aktier ud af handlen.

Stig Hølledig havde den forventning, at kombinationen af system-ekspertise og web-design ville give et godt og frugtbart ægteskab.

Sådan skulle det som bekendt ikke gå. I går blev resterne af danske Icon Medialab opslugt af konkurrenten Framfab, mens Corebit-folkene for langt fleste vedkommende allerede for år tilbage søgte andre græsgange og er spredt for alle vinde.

- Jeg lavede aftalen med Icon Medialabs daværende direktør i Danmark, Thor Birkmand, få uger før hele internet-markedet brød sammen. Derefter røg Icon virkeligt ud i stormvejr og gik tilbage til kerneområdet med web-løsninger, fortæller Stig Hølledig.

Han helligede sig i mellemtiden investeringer i en række virksomheder, inklusive Navision-huset Datapro og content management-virksomheden Sitecore, og fik efter en periode med tomme gildesale omdannet Næsseslottet til et kontorhotel, som i dag er fuldt belagt.

To gamle kolleger

Men nu bliver de gamle Corebit-folk kaldt tilbage i folden. Stig Hølledig stifter Scott/tiger med to af sine gamle kollegaer.

Den ene er Torben Bolvig, som han har kendt siden sine første år i IT-branchen med Oracle-konsulentforretningen TPI, og som senest har forsøgt at holde snuden over vandet på Icon Medialabs skrantende forretning i San Francisco.

- Det hele startede egentlig med en komsammen for nogle gamle Oracle-folk tilbage i april, da jeg kom til at tale med Stig igen. Det var rørende at se den store deltagelse, og alle spurgte, om vi ikke kunne gøre noget igen. Og derfor besluttede vi at starte et nyt firma med det fokus igen, siger Torben Bolvig.

Han kommer som administrerende direktør til at stå for driften, mens Scott/tigers tekniske trumfkort er Sten Vesterli. Han er ekspert i Oracle Web Applications, et område, som den ny virksomhed forventer sig meget af, ikke mindst fordi Oracle med udgangen af 2004 vil have udfaset sin client-server-teknologi.

- De kommende år vil byde på udviklingsopgaver, hvor mange virksomheder står over for valget mellem at fortsætte med en opdateret client-server-teknologi, basere løsningen på webteknologier eller måske satse på en hybrid, siger Stig Hølledig.

Vil hente flere Corebit-folk

Stig Hølledig og Torben Bolvig lægger ikke skjul på, at de arbejder hårdt på at skabe et gensyn med flere andre folk fra Corebit-tiden, som i dag er freelancekonsulenter eller sidder i andre virksomheder.

Og de mener faktisk, at tiden er velvalgt til at starte konsulentvirksomhed, trods mange analytikeres tale om overkapacitet og faldende priser.

- Vi tror, at investeringsklimaet er ved at vende, og at der er et opsparet behov. Der bliver snart lukket op for posen, og derfor etablerer vi os nu, siger Torben Bolvig.

Det noget særprægede navn Scott/tiger er indforstået nørdsprog. Ordene dækker over brugernavn og password på en tidlig Oracle-testdatabase og har været brugt lige siden ved nylanceringer af testbaser.

- Det giver ingen mening for de fleste, men for gamle Oracle-folk siger det en masse, siger Stig Hølledig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere