Artikel top billede

Her er de største sikkerhedsudfordringer i 2012

Her er de ting, der bliver helt afgørende udfordringer for din virksomheds sikkerhed næste år.

Computerworld News Service: Udbredelsen af de nye mobile enheder - især Apples iPhone og iPad og enheder baseret på Googles Android - bliver et stort problem for virksomhedernes sikkerhed næste år.

Det vil opstå et pres for at finde ud af, hvordan man skal beskytte og håndtere enhederne, som i stadigt højere grad bliver mål for hackere.

Kompleksitet bliver kun større af, at virksomhederne tillader medarbejderne at bruge deres egne smartphones og tablets i arbejdssammenhæng - det der også er kendt som BYOD ('bring your own device' eller 'medbring din egen enhed').

De virtualiserede netværk

Og som om det ikke var nok, så bliver 2012 nok året, hvor it-folket skal til at forholde sig til sikkerhedskonsekvenserne af deres egen beslutning om at virtualisere deres netværk.

Det har haft stor betydning for servere og også i høj grad har forandret det traditionelle desktop-miljø.

Men virtualiserings-arkitekturen har også banet vej for en helt ny type sikkerhedskontroller og -muligheder, der skal overvejes i forhold til netværksbrug.

Og beslutningen om at linke virtualiserede miljøer med cloud-baserede tjenester vil i sig selv medføre helt nye overvejelser på sikkerhedsområdet.

"En af de største udfordringer for virksomhederne handler om at flytte over i skyen og virtualisere en masse af de produkter, de bruger," siger Lenin Aboagyue, der er ledende sikkerhedsarkitekt hos Apollo Group, som kører University of Phoenix og andre uddannelsesinstitutioner, hvor det er essentielt med gode bredbåndsforbindelser til online-læring.

Glem ikke disse basale sikkerhedsting

Sikkerhedskontroller til for eksempel forebyggelse af datatab, anti-malware, kryptering og forebyggelse mod indtrængere må ikke blive glemt i ræset mod virtualisering og cloud, siger han.

I det virtualiserede hybrid-miljø, som Apollo Group arbejder på, er det nødvendigt hele tiden at vurdere, hvordan sikkerhedsleverandører eller cloud-tjenester understøtter virtualiserings-orienteret sikkerhed.

Efterhånden som mængden af kendt malware til de nye enheder, og især til Android, vokser, begynder der at tegne sig et billede af BYOD-trenden som en uundgåelig sikkerhedsudfordring.

"Der findes i dag mere end 500 kendte stykker malware til Android alene," siger Patrik Runald, der er senior manager for sikkerhedsresearch hos Websense.

"Men næste år kommer der flere. I tusindvis flere."

Han bemærker, at Apples iOS-platform, på grund af sit design, tilsyneladende er mere sikker i hvert fald indtil videre, men de grundlæggende problemer med håndteringen af mobile enheder - og udfordringen med BYOD - skal tages alvorligt.

"Hvordan vil du håndtere dem?" spørger han. "Hvordan vil du låse telefonen?"

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere