Artikel top billede

Her er de største sikkerhedsudfordringer i 2012

Her er de ting, der bliver helt afgørende udfordringer for din virksomheds sikkerhed næste år.

Computerworld News Service: Udbredelsen af de nye mobile enheder - især Apples iPhone og iPad og enheder baseret på Googles Android - bliver et stort problem for virksomhedernes sikkerhed næste år.

Det vil opstå et pres for at finde ud af, hvordan man skal beskytte og håndtere enhederne, som i stadigt højere grad bliver mål for hackere.

Kompleksitet bliver kun større af, at virksomhederne tillader medarbejderne at bruge deres egne smartphones og tablets i arbejdssammenhæng - det der også er kendt som BYOD ('bring your own device' eller 'medbring din egen enhed').

De virtualiserede netværk

Og som om det ikke var nok, så bliver 2012 nok året, hvor it-folket skal til at forholde sig til sikkerhedskonsekvenserne af deres egen beslutning om at virtualisere deres netværk.

Det har haft stor betydning for servere og også i høj grad har forandret det traditionelle desktop-miljø.

Men virtualiserings-arkitekturen har også banet vej for en helt ny type sikkerhedskontroller og -muligheder, der skal overvejes i forhold til netværksbrug.

Og beslutningen om at linke virtualiserede miljøer med cloud-baserede tjenester vil i sig selv medføre helt nye overvejelser på sikkerhedsområdet.

"En af de største udfordringer for virksomhederne handler om at flytte over i skyen og virtualisere en masse af de produkter, de bruger," siger Lenin Aboagyue, der er ledende sikkerhedsarkitekt hos Apollo Group, som kører University of Phoenix og andre uddannelsesinstitutioner, hvor det er essentielt med gode bredbåndsforbindelser til online-læring.

Glem ikke disse basale sikkerhedsting

Sikkerhedskontroller til for eksempel forebyggelse af datatab, anti-malware, kryptering og forebyggelse mod indtrængere må ikke blive glemt i ræset mod virtualisering og cloud, siger han.

I det virtualiserede hybrid-miljø, som Apollo Group arbejder på, er det nødvendigt hele tiden at vurdere, hvordan sikkerhedsleverandører eller cloud-tjenester understøtter virtualiserings-orienteret sikkerhed.

Efterhånden som mængden af kendt malware til de nye enheder, og især til Android, vokser, begynder der at tegne sig et billede af BYOD-trenden som en uundgåelig sikkerhedsudfordring.

"Der findes i dag mere end 500 kendte stykker malware til Android alene," siger Patrik Runald, der er senior manager for sikkerhedsresearch hos Websense.

"Men næste år kommer der flere. I tusindvis flere."

Han bemærker, at Apples iOS-platform, på grund af sit design, tilsyneladende er mere sikker i hvert fald indtil videre, men de grundlæggende problemer med håndteringen af mobile enheder - og udfordringen med BYOD - skal tages alvorligt.

"Hvordan vil du håndtere dem?" spørger han. "Hvordan vil du låse telefonen?"

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere