Artikel top billede

Ny mobilbetaling blotter din bankkonto

Nets lancerer i 2012 mobilbetaling via bankkontoen i stedet for telefonregningen. Men løsningen risikerer at åbne din bankkonto for uvedkommende. Læs mere her.

Du har længe kunne købe eksempelvis frimærker, busbilletter og donere penge via sms.

Men beløbet trækkes via din mobilregning eller -taletid, og det kan resultere i negative mobilsaldoer og store telefonregninger.

Snart lancerer Nets en ny form for mobilbetaling, Mobile Penge. Det er groft set det samme koncept, som vi kender, men der er alligevel nogle forskelle.

"I bund og grund handler det om at bygge bro mellem mobilen og banken og skabe en ny etableret betalingsform via mobilen. Med etableret mener jeg en betalingsform, som du kan genkende på lige fod med andre betalingskanaler," fortæller Søren Winge, der er pressechef hos Nets.

Din bankkonto åbnes med en sms

Vi er vant til en stor mængde sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med betaling.

Vi benytter NemID til netbanken, selv derhjemme i vores trygge stue, vi afskærmer vores pinkode i forretningerne, og vi opbevarer vores kort, koder og kontanter sikkert.

Helt så ekstremt er Mobile Penge til gengæld ikke.

Faktisk er der slet ingen sikkerhed forbundet med brug af løsningen.

Når du først har aktiveret Mobile Penge til din mobiltelefon via din netbank, er din mobil forvandlet til et åbent betalingskort i lommen på dig.

Der skal ikke tastes koder, og du skal ikke identificere dig selv, når du vil betale op til 1.500 kroner om dagen.

Du skriver blot en sms - og det er så ligegyldigt, om det er dig, eller en tyveknægt, der sender den.

Nets: Vi er ikke bekymrede
Den model er et resultat af en afvejning mellem sikkerhed og brugervenlighed.

Hos Nets forklarer pressechefen, at det er for bøvlet at skulle indtaste en masse koder, hver gang man betaler, selvom det jo er det, vi gør, når vi i dag svinger med dankortet.

"Det er klart, det ville give en forringet brugeroplevelse, hvis du skulle indtaste en ekstra kode hver gang. Vi har så valgt at lægge et beløbsloft, som vi føler er rimeligt i forhold til den sikkerhed, der er i telefoner," fortæller Søren Winge.

Nets mener altså alligevel, at sikkerheden er i orden.

Hvis du behandler din telefon med almindelig forsigtighed, skulle der altså ikke være problemer med at få dækket tabet, hvis din telefon alligevel kommer i uvedkommendes besiddelse.

Ved almindelig forsigtighed forstås, at du passer på med at efterlade din telefon rundt omkring, passer almindelig godt på den, når du færdes ude og eventuelt har en sikkerhedskode på din telefon, som skal indtastes, før telefonen overhovedet kan låses op til brug.

Sidstnævnte er dog ikke et krav, da ikke alle telefoner tilbyder den mulighed.

"Der er selvfølgelig den "aber dabei", at hvis vi opdager, at folk har været uansvarlige og direkte eller indirekte har medvirket til, at der er opstået et misbrug, så kan der være undtagelser fra reglen," siger Søren Winge.

Han fortæller desuden, at man hurtigst muligt bør spærre Mobile Penge fra sin netbank, hvis telefonen bliver stjålet, på samme måde som man ville gøre det, hvis det var dankortet, der blev rapset.

"Vi vil gerne åbne op for, at det er muligt at gøre lidt støre køb, end det er muligt i dag med lignende løsninger, samtidig med at det ikke er så store køb, at man risikerer et stort misbrug med den givne sikkerhedsløsning. Så det er en balancering af den aktuelle sikkerhed, der er på mobilen op imod, hvad vi gerne vil åbne op for, siger Søren Winge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.