Ny mobilbetaling blotter din bankkonto

Nets lancerer i 2012 mobilbetaling via bankkontoen i stedet for telefonregningen. Men løsningen risikerer at åbne din bankkonto for uvedkommende. Læs mere her.

Du har længe kunne købe eksempelvis frimærker, busbilletter og donere penge via sms.

Men beløbet trækkes via din mobilregning eller -taletid, og det kan resultere i negative mobilsaldoer og store telefonregninger.

Snart lancerer Nets en ny form for mobilbetaling, Mobile Penge. Det er groft set det samme koncept, som vi kender, men der er alligevel nogle forskelle.

"I bund og grund handler det om at bygge bro mellem mobilen og banken og skabe en ny etableret betalingsform via mobilen. Med etableret mener jeg en betalingsform, som du kan genkende på lige fod med andre betalingskanaler," fortæller Søren Winge, der er pressechef hos Nets.

Din bankkonto åbnes med en sms
Vi er vant til en stor mængde sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med betaling.

Vi benytter NemID til netbanken, selv derhjemme i vores trygge stue, vi afskærmer vores pinkode i forretningerne, og vi opbevarer vores kort, koder og kontanter sikkert.

Helt så ekstremt er Mobile Penge til gengæld ikke.

Faktisk er der slet ingen sikkerhed forbundet med brug af løsningen.

Når du først har aktiveret Mobile Penge til din mobiltelefon via din netbank, er din mobil forvandlet til et åbent betalingskort i lommen på dig.

Der skal ikke tastes koder, og du skal ikke identificere dig selv, når du vil betale op til 1.500 kroner om dagen.

Du skriver blot en sms - og det er så ligegyldigt, om det er dig, eller en tyveknægt, der sender den.

Nets: Vi er ikke bekymrede
Den model er et resultat af en afvejning mellem sikkerhed og brugervenlighed.

Hos Nets forklarer pressechefen, at det er for bøvlet at skulle indtaste en masse koder, hver gang man betaler, selvom det jo er det, vi gør, når vi i dag svinger med dankortet.

"Det er klart, det ville give en forringet brugeroplevelse, hvis du skulle indtaste en ekstra kode hver gang. Vi har så valgt at lægge et beløbsloft, som vi føler er rimeligt i forhold til den sikkerhed, der er i telefoner," fortæller Søren Winge.

Nets mener altså alligevel, at sikkerheden er i orden.

Hvis du behandler din telefon med almindelig forsigtighed, skulle der altså ikke være problemer med at få dækket tabet, hvis din telefon alligevel kommer i uvedkommendes besiddelse.

Ved almindelig forsigtighed forstås, at du passer på med at efterlade din telefon rundt omkring, passer almindelig godt på den, når du færdes ude og eventuelt har en sikkerhedskode på din telefon, som skal indtastes, før telefonen overhovedet kan låses op til brug.

Sidstnævnte er dog ikke et krav, da ikke alle telefoner tilbyder den mulighed.

"Der er selvfølgelig den "aber dabei", at hvis vi opdager, at folk har været uansvarlige og direkte eller indirekte har medvirket til, at der er opstået et misbrug, så kan der være undtagelser fra reglen," siger Søren Winge.

Han fortæller desuden, at man hurtigst muligt bør spærre Mobile Penge fra sin netbank, hvis telefonen bliver stjålet, på samme måde som man ville gøre det, hvis det var dankortet, der blev rapset.

"Vi vil gerne åbne op for, at det er muligt at gøre lidt støre køb, end det er muligt i dag med lignende løsninger, samtidig med at det ikke er så store køb, at man risikerer et stort misbrug med den givne sikkerhedsløsning. Så det er en balancering af den aktuelle sikkerhed, der er på mobilen op imod, hvad vi gerne vil åbne op for, siger Søren Winge.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.