NemID tvinger kommune til at udvikle egen login-løsning

For første gang i Danmark kan borgerne kommunikere digitalt med deres kommune via en iPhone-app. Kommunen blev tvunget til at udvikle egen login-løsning på grund af brudte løfter og manglende NemID-snitflade.

Rudersdal Kommune nord for København er den første offentlige myndighed, der er lykkedes med at skabe en login-løsning, hvor borgerne kan kommunikere lige så sikkert på mobilen som på computeren.

Det sker med kommunens nye app Mobilruden, som blev frigivet i Apples App Store lige før jul.

"Bankerne har stor succes med de mobile netbanker, og der er de sidste par år sket en eksplosion i antallet af danskere, der går på nettet via deres telefon. Så selvfølgelig skal vi også som offentlig virksomhed kunne tilbyde borgerne en lækker løsning til smartphones," udtaler Jette Bondo, chef for Borgerservice og Digitalisering i Rudersdal Kommune.

Tvunget til egenudvikling
I en pressemeddelelse fortæller kommunen, at vejen mod en sikker iPhone-app bestemt ikke har været uden udfordringer. Selvom bankerne benytter den fællesoffentlige løsning NemID til login på mobilbanken, er der ikke fra DanID's side udviklet en fælles NemID-løsning til mobilplatformen.

Helt tilbage i juni lovede DanID i regi af Nets ellers, at mobilløsningen var klar til brug i september 2011. Den udmelding holdt heller ikke, og efter en justering af tidsplanen mener DanID nu, at NemID til mobilen kan forventes til foråret 2012.

"Vi var klar til at præsentere indholdet fra Min Rude i app-form, og vi havde håbet på, at vi kunne trække på en fælles mobil-løsning til NemID-login på nuværende tidspunkt. Men DanID er ikke klar, og det er ikke muligt at bruge bankernes løsning" lyder det fra Rudersdal Kommune, som har udviklet sin egen login-løsning.

Rudersdal Kommune vandt i 2010 Digitaliseringsprisen for den browser-baserede udgave af MobilRuden, hvor Rudersdal-borgerne, som de første i landet, fik adgang til personlig information og kommunikation via mobilen.

Android-app på vej
Med app'en til iPhone opstår der nye muligheder i den digitale kommunikation med borgerne som for eksempel adgang fra mobilen til borgerens digitale postkasse i Min Rude, hvor mere og mere af kommunikationen flytter over i den kommende tid.

I følge Jette Bondo hviler kommunen ikke på laurbærrene, men er allerede i gang med at udvikle de næste funktioner i app'en, ligesom der også tages fat på at udvikle en tilsvarende app til Android-baserede smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.