Artikel top billede

Her er brevet der førte til HP-topchefs fyring

Domstol vil ikke hemmeligholde brev, der indledte den sex-relaterede sag, som for halvandet år siden førte til fyringen af HP's ellers så succesfulde topchef.

Efter en del tovtrækkeri har en amerikansk domstol besluttet at offentliggøre det brev, der for halvandet år siden førte til fyringen af HP's daværende succesfulde topchef, Mark Hurd, som i dag er topchef for Oracle.

Brevet er skrevet af advokat Gloria Allred og sendt til Mark Hurd.

Advokaten repræsenterede den tidligere skuespiller Jodie Fisher, som på freelance-basis udførte forskellige opgaver for HP.

I brevet beskriver advokaten en række møder mellem Mark Hurd og Jodie Fisher, hvor Mark Hurd ifølge brevet angiveligt "utrætteligt forsøgte at lokke [Fisher] til sex."

Ville imponere

I brevet beskrives desuden, hvordan Mark Hurd angiveligt fremviste en bankkonto med mere end en million dollar på til Jodie Fisher i et forsøg på at imponere hende.

Advokaten beskriver desuden en række tilfælde, hvor Mark Hurd angiveligt skal have forsøgt at kysse hende trods hendes protester.

Mere alvorligt for forretningen er et beskrevet tilfælde, hvor Mark Hurd angiveligt fortalte Jodie Fisher om HP's daværende ikke-offentliggjorte forhandlinger om et muligt opkøb af it-serviceselskabet EDS.

Efter Mark Hurd havde modtaget det otte sider lange brev, indgik Mark Hurd og Jodie Fisher et forlig, hvis detaljer aldrig er blevet offentligt kendte.

Jodie Fisher sendte dagen efter forliget et brev til Mark Hurd, hvor hun skrev, at der var "mange unøjagtigheder" i det lange brev fra Gloria Allred, der i sagens natur da også er vinklet på at stille topchefen i det dårligst tænkelige lys.

Manglende tillid

Mark Hurd blev fyret som topchef for HP i august 2010 som en udløber af sagen.

Fyringen skyldtes ikke forholdet til Jodie Fisher i sig selv, men derimod, at det viste sig, at Mark Hurd havde fiflet med bilag og lignende i et forsøg på at skjule sit forhold til Jodie Fisher.

Selskabet bestyrelse vurderede på den baggrund, at Mark Hurd havde udvist 'alvorlig mangel på dømmekraft.'

Afvist anmodning

Mark Hurds advokater har længe forsøgt at få den amerikanske domstol til at holde brevet hemmeligt, men domstolen har altså nu vurderet, at brevet ikke indeholder forretningskritiske oplysninger.

Det vil nu indgå i den videre behandling af sagen.

Du finder det otte sider lange brev med de mange beskyldninger mod Mark Hurd her.

Læs også:

Ny beskyldning kommet frem i sagen om Mark Hurd

Oracle hyrer Mark Hurd som topchef

HP-topchef Mark Hurd træder tilbage efter sex-sag

TV-starlet: Jeg havde ikke sex med Mark Hurd

Derfor mister HP-boss jobbet efter sex-afpresning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere