Artikel top billede

Derfor er Google på patent-opkøb hos IBM

Google opkøber IBM-patenter i stor stil. Se her, hvad søgegiganten måske kan bruge dem til.

Computerworld News Service: Google opkøber fortsat IBM-patenter, og virksomheden kan nu tilføje mere end 200 patenter til de omkring 2.000 patenter, som selskabet tidligere har købt af IBM.

Salget, der blev afsløret først på bloggen SEO by the Sea, er blevet bekræftet af en talsmand fra Google, der ikke umiddelbart havde nogle kommentarer til, hvorfor virksomheden er interesseret i netop de patenter, eller på hvilken måde de skal komme Googles produkter og kunder til gode.

Det seneste sæt IBM-patenter, der blev overført til Google 30. december 2011, indeholder 222 individuelle patenter, der dækker over en række teknologier for eksempel til mail-håndtering, server-backup, tuning og recovery, e-handel, reklamer, mobilt webpage display, instant messaging, onlinekalender og databasetuning.

Google købte omkring 1.000 IBM-patenter i juli sidste år og omkring 1.000 andre IBM-patenter i september.

Repræsentanter for Google har tidligere fortalt, at patenterne hjælper virksomheden med at undgå anklager om overtrædelse af intellektuelle rettigheder, og når virksomheden alligevel bliver blandet ind i den form for retssager, så styrker patenterne Googles forsvar.

Forbereder sig på retssager

Det er svært at afgøre, hvilke patenter der repræsenterer teknologier, som Google har planer om at udvikle, og hvilke der er tænkt som forsvar mod sagsanlæg, siger analytiker fra IDC William Stofega.

Men når man tænker på alle de IP-relaterede sagsanlæg på det mobile marked, så må man antage, at en stor del af de mobil-patenter, som Google har opkøbt, skal styrke virksomheden ved eventuelle retssager, siger William Stofega, der er program director for mobile enheder, teknologi og trends, hos IDC.

"Google har klaret det rigtig godt indtil videre, og det er klart, at deres patent-portefølje ikke er lige så stærk som andres, især på mobil-området," siger han.

"Hvis man gerne vil spille med på det mobile område, så er det absolut nødvendigt at have styr på det med intellektuel ejendom," fortsætter han.

En stor del af Googles motivation for at opkøbe Motorola Mobility handlede om sidstnævntes patent-portefølje, som indeholdt mere end 24.000 patenter.

Den 73 milliarder kroner store aftale forventes gennemført i begyndelsen af i år, når virksomheden har opnået alle de nødvendige godkendelser.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.