Artikel top billede

Derfor er Google på patent-opkøb hos IBM

Google opkøber IBM-patenter i stor stil. Se her, hvad søgegiganten måske kan bruge dem til.

Computerworld News Service: Google opkøber fortsat IBM-patenter, og virksomheden kan nu tilføje mere end 200 patenter til de omkring 2.000 patenter, som selskabet tidligere har købt af IBM.

Salget, der blev afsløret først på bloggen SEO by the Sea, er blevet bekræftet af en talsmand fra Google, der ikke umiddelbart havde nogle kommentarer til, hvorfor virksomheden er interesseret i netop de patenter, eller på hvilken måde de skal komme Googles produkter og kunder til gode.

Det seneste sæt IBM-patenter, der blev overført til Google 30. december 2011, indeholder 222 individuelle patenter, der dækker over en række teknologier for eksempel til mail-håndtering, server-backup, tuning og recovery, e-handel, reklamer, mobilt webpage display, instant messaging, onlinekalender og databasetuning.

Google købte omkring 1.000 IBM-patenter i juli sidste år og omkring 1.000 andre IBM-patenter i september.

Repræsentanter for Google har tidligere fortalt, at patenterne hjælper virksomheden med at undgå anklager om overtrædelse af intellektuelle rettigheder, og når virksomheden alligevel bliver blandet ind i den form for retssager, så styrker patenterne Googles forsvar.

Forbereder sig på retssager

Det er svært at afgøre, hvilke patenter der repræsenterer teknologier, som Google har planer om at udvikle, og hvilke der er tænkt som forsvar mod sagsanlæg, siger analytiker fra IDC William Stofega.

Men når man tænker på alle de IP-relaterede sagsanlæg på det mobile marked, så må man antage, at en stor del af de mobil-patenter, som Google har opkøbt, skal styrke virksomheden ved eventuelle retssager, siger William Stofega, der er program director for mobile enheder, teknologi og trends, hos IDC.

"Google har klaret det rigtig godt indtil videre, og det er klart, at deres patent-portefølje ikke er lige så stærk som andres, især på mobil-området," siger han.

"Hvis man gerne vil spille med på det mobile område, så er det absolut nødvendigt at have styr på det med intellektuel ejendom," fortsætter han.

En stor del af Googles motivation for at opkøbe Motorola Mobility handlede om sidstnævntes patent-portefølje, som indeholdt mere end 24.000 patenter.

Den 73 milliarder kroner store aftale forventes gennemført i begyndelsen af i år, når virksomheden har opnået alle de nødvendige godkendelser.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere