Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: iStockPhoto.

Politiet efter fup: Sådan tackler du it-svindlere

Politiet giver her en anbefaling til, hvordan du generelt skal handle, hvis du bliver udsat for it-kriminalitet.

En it-koordinator fra Glyngøre sætter en fælde op for en it-svindler, der under dække af at have tilknytning til Microsoft vil franarre tilfældige danskere penge.

It-manden får ros fra Microsoft og en it-sikkerhedsekspert, der fortæller at den indsamlede dokumentation i sidste ende kan hjælpe med at fange svindlerne.

Men politiets generelle anbefaling lader ikke til at være, at privatpersoner ligefrem skal sætte digitale fælder op for svindlerne for at lokke yderligere information ud af dem.

"Politiets generelle holdning er, at vi anbefaler, at en forurettet part forsøger at sikre sig de data og oplysninger, som har givet anledning til sagen, og dernæst kontakte politiet," siger chefen for National Kriminalteknisk Enhed, Jørn Graversen.

Politiet: Sluk ikke pc'en
Samtidig giver han et meget konkret råd:

"Vi anbefaler også, at man ikke slukker for sin pc, så vigtige data ikke går tabt," siger Jørn Graversen til Computerworld.

Også Microsoft har givet råd i tilfælde af, at du bliver ringet op af fupmagerne i den verserende sag, hvor selskabet har politianmeldt omkring 200 til 300 tilfælde alene i Danmark. 

It-giganten råder simpelthen folk til at lægge røret på, hvis nogle ringer op og påstår at være fra Microsoft.

Samtidig skal man naturligvis aldrig udlevere kontooplysninger, CPR-nummer med videre til ukendte personer, har it-sikkerhedhedschef Morten Juul Nielsen tidligere understreget i en artikel i Politiken.

Roser it-koordinator fra Glyngøre

Politiet ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt it-koordinator Peter Almer Frederiksen fra Glyngøre ligefrem er en helt eller ej, men roser dog hans indsats.

"Vi vil gerne kvittere for, at det, som Peter Almer Frederiksen har foretaget sig, kræver en teknisk viden på området," udtaler Jørn Graversen.

I kølvandet på blandt andet Peter Almer Frederiksens dokumentation og en tilsvarende anden beskrivelse på en hjemmeside, har TDC besluttet at indlede en jagt på, hvem der reelt står bag et dansk telefonnummer, som er brugt af svindlerne i mindst to tilfælde.

Læs også:

Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden

Microsoft-svindlere bruger telefonnummer fra TDC

TDC går på jagt efter folk bag svindel-nummer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere