Artikel top billede

Microsoft til it-helt fra Glyngøre: Tak for indsatsen

Microsofts sikkerhedschef roser indsatsen fra it-koordinator, der lokkede svindlere i fælde. Også en anden ekspert "tager hatten af".

Læs også: Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden.

It-koordinator Peter Almer Frederiksen fra Glyngøre-firmaet Skov lokkede såkaldte Microsoft-svindlere i en fælde.

Nu får han ros fra Microsoft, der også arbejder for at komme fupmagerne til livs.

"Microsoft er på den ene side ked af at få sit navn udstillet og tilsmudset i denne sag, men samtidig meget taknemmelig for den ihærdige indsats, Peter Almer Frederiksen har gjort for at medvirke til at stoppe fupmagerne," udtaler sikkerhedschef, Morten Juul Nielsen, fra Microsoft i Danmark.

Sikkerhedschefen udtrykker glæde over den mediebevågning, der har været på sagen, "så antallet af uskyldige mennesker, der bliver kontaktet, og falder i fælden, begrænses".

Han oplyser, at Microsoft forsøger at få ram på it-platuglerne, der opererer på tværs af landegrænser.

"Vi arbejder helhjertet på tværs af grænserne med politiet for at komme fupmagerne til livs og opfordrer alle til at gøre fupmagerne opmærksomme på, at de begår en kriminel handling," udtaler Morten Juul Nielsen.

Samtidig advarer han danskere imod at hoppe i platuglernes net.

"Skulle en borger være så uheldig/uvidende i at blive narret af fupmagerne, bedes de rette henvendelse til politiet, der i øjeblikket er i gang med efterforskningen," udtaler Morten Juul Nielsen.

Sikkerhedschefen er i øvrigt selv blevet forsøgt narret af svindlerne, der ringede direkte til ham.

Ekspert: Jeg tager hatten af
Også hos it-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS er der beundring over it-koordinatorens indsats.

"Der findes flere som har lavet lignende dokumentration af disse fupkampagner, men jeg tager hatten af for den tid og indsats, der er gjort for at beskrive hele denne episode i detaljer," udtaler Peter Kruse.

Han fortæller, at de mange detajler i sidste ende kan føre til gennembrud.

"Det er yderst brugbare oplsyninger for et firma som vores, og når vi korrelerer de forskellige oplysninger, kan det vise sig at give os flere brugbare spor, som potentielt kan hjælpe med at afdække identiteten på den gruppe af mennesker, som står bag disse kampagner," forklarer Peter Kruse.

Læs også: Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.