Artikel top billede

Google: Sådan kommer vi lækkede politi-data til livs

Google opfordrer brugere til at komme på banen, hvis de finder lækkede politi-data på Googles website.

Læs også: Fortrolige politi-data om danskere lækket på Google

Google vil ikke aktivt holde øje med den funktion, som får mange forurettede danskere til at offentligøre deres politianmeldelser på Google i stedet for at sende dem til politiet.

Istedet opfordrer Google brugere til at indrapportere fejl på sitet.

"Vi opfordrer til, at brugere, der finder problematisk indhold på siderne, rapporterer det som et problem på selve siden," meddeler Christine Sørensen, talsperson for Google Danmark, via e-mail.

Under alle anmeldelser på Googles stedsider er der en funktion til at få indholdet vurderet af Google.

"Så vil vi gå indholdet igennem og fjerne det, hvis det strider mod de guidelines, der er opstillet for Google Maps stedsider," skriver Christine Sørensen.

Kan give anledning til misforståelser

"Vi er klar over, at ordet 'anmeldelse' kan give anledning til misforståelser i forbindelse med politistationers stedsider på Google Maps," skriver Christine Sørensen.

Mange af disse stedsider for politiet indeholder de misforståede anmeldelser, som ofte er fulde af personfølsomme oplysninger.

Google gør opmærksom på, at stedsider oprettes automatisk for alle, der er registreret som virksomhed eller organisation.

En stedside indeholder kort med virksomhedens placering og simple informationer som navn, adresse, telefon og så videre.

Samtidig henviser Google til, at alle kan gå ind og skrive deres egen stedside med relevante informationer og kontaktoplysninger.

Google pointerer også, at politiet og andre kan anmode om, at stedsiderne slettes helt, hvis de ikke ønsker at være med.

Men det kræver altså, at politet selv skal tage affære.

Læs også: Fortrolige politi-data om danskere lækket på Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.