Artikel top billede

Internetfoto, wantchinatimes.com

300 ansatte hos Apple-leverandør truede med selvmord

Flere hundrede ansatte hos Apple- og HP-leverandør truede med at begå kollektivt selvmord. Se her hvorfor.

Omkring 300 medarbejdere hos den taiwansk ejede elektronikfabrik Foxconn truede med at springe i døden fra en bygning, da ledelsen nægtede at udbetale en tidligere lovet kompensation.

Foxconn har tidligere haft problemer med, at ansatte pludselig dør.

Foxconn, der er verdens største uafhængige elektronikproducent, og som producerer elektronikkomponenter til blandt andet Apple, Hewlett-Packard og Dell, bekræftede angiveligt i en pressemeddelelse i onsdags, at hændelsen havde fundet sted kort efter nytår.

Op på taget

Ifølge den stærkt regeringskritiske hjemmeside China Jasmin Revolution var de mange utilfredse grænsende til desperate medarbejdere gået op på toppen af en bygning i Foxconn Technology Park i Wuhan, hovedstaden i Hubei-provinsen.

Baggrunden er, at de ansatte var gået til ledelsen i Foxconn og havde bedt om lønforhøjelse.

Svaret var, at de kunne forlade deres stillinger med en kompensation eller beholde deres job uden lønforhøjelse.

De fleste ansatte valgte den første mulighed, hvorefter ledelsen nægtede at leve op til løftet og ingen fik den lovede kompensation.

Affæren endte med, at borgmesteren i Wuhan troppede op for at overtale medarbejderne til at droppe planerne om selvmord. 

Om morgenen 3. januar valgte gruppen af utilfredse medarbejdere at komme ned fra taget.

Selvmordsbølge

I 2010 resulterede en veritabel selvmordsbølge blandt Foxconns ansatte, som ofte klager over diskrimination og lange arbejdsdage, i 14 døde.

Iøvrigt er det ikke kun i Fjernøsten, at stress og ulidelige arbejdsvilkår gør medarbejdere så desperate, at de kan finde på at tage livet af sig selv.

På vores breddegrader fik en stribe selvmord for nogle år siden France Telecom til at afsætte milliarder på at dæmme op for stress og arbejdsrelaterede psykiske lidelser blandt de ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere