BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Internetfoto, wantchinatimes.com

300 ansatte hos Apple-leverandør truede med selvmord

Flere hundrede ansatte hos Apple- og HP-leverandør truede med at begå kollektivt selvmord. Se her hvorfor.

Omkring 300 medarbejdere hos den taiwansk ejede elektronikfabrik Foxconn truede med at springe i døden fra en bygning, da ledelsen nægtede at udbetale en tidligere lovet kompensation.

Foxconn har tidligere haft problemer med, at ansatte pludselig dør.

Foxconn, der er verdens største uafhængige elektronikproducent, og som producerer elektronikkomponenter til blandt andet Apple, Hewlett-Packard og Dell, bekræftede angiveligt i en pressemeddelelse i onsdags, at hændelsen havde fundet sted kort efter nytår.

Op på taget

Ifølge den stærkt regeringskritiske hjemmeside China Jasmin Revolution var de mange utilfredse grænsende til desperate medarbejdere gået op på toppen af en bygning i Foxconn Technology Park i Wuhan, hovedstaden i Hubei-provinsen.

Baggrunden er, at de ansatte var gået til ledelsen i Foxconn og havde bedt om lønforhøjelse.

Svaret var, at de kunne forlade deres stillinger med en kompensation eller beholde deres job uden lønforhøjelse.

De fleste ansatte valgte den første mulighed, hvorefter ledelsen nægtede at leve op til løftet og ingen fik den lovede kompensation.

Affæren endte med, at borgmesteren i Wuhan troppede op for at overtale medarbejderne til at droppe planerne om selvmord. 

Om morgenen 3. januar valgte gruppen af utilfredse medarbejdere at komme ned fra taget.

Selvmordsbølge

I 2010 resulterede en veritabel selvmordsbølge blandt Foxconns ansatte, som ofte klager over diskrimination og lange arbejdsdage, i 14 døde.

Iøvrigt er det ikke kun i Fjernøsten, at stress og ulidelige arbejdsvilkår gør medarbejdere så desperate, at de kan finde på at tage livet af sig selv.

På vores breddegrader fik en stribe selvmord for nogle år siden France Telecom til at afsætte milliarder på at dæmme op for stress og arbejdsrelaterede psykiske lidelser blandt de ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.