Artikel top billede

700 it-folk hos Vestas kender ikke deres fremtid

700 it-folk hos Vestas ved endnu ikke, hvor mange af dem, der bliver en del af omfattende fyringsrunde.

Læs også:

Årets CIO: Sådan træffer man beslutninger 

Vindmølleproducenten Vestas har netop bebudet, at der skal afskediges 2.335 ansatte af den samlede stab på godt 22.000 mennesker, heraf 1.300 i Danmark.

Informationsteknologi har altid været en
væsentlig faktor i udviklingen af de komplicerede og kæmpestore vindmøller. En faktor, der til stadighed har fået større og større betydning.

I 1999 var der således 10 mand ansat i it-afdelingen hos Vestas. I 2009 var det tal vokset til mere end 600, mens der i juni sidste år var godt 700 it-medarbejdere ansat hos Vestas.

Om tre uger

Hvor mange af virksomhedens it-medarbejdere, som bliver ramt af den omfattende fyringsrunde, der netop er blevet annonceret hos vindmøllefabrikanten i Randers, vides ikke.

Her i eftermiddag holder selskabet et pressemøde i København, hvor blandt andet de mange fyringer er på dagsordenen.

Ifølge Michael Holm, pressechef hos Vestas, bliver der hverken på pressemødet eller umiddelbart efter meldt ud, hvordan de mange fyringer fordeler sig.

"I Danmark er reglerne, at forhandlingerne omkring afskedigelserne skal være afsluttet inden for 21 dage, og først når de er gået, vil der blive meldt ud, hvordan afskedigelserne fordeler sig på de forskellige faggrupper og afdelinger i virksomheden," siger Michael Holm til Computerworld.

It-direktør hos Vestas Torben Bonde, der blev Årets CIO 2011, har tidligere fortalt Computerworld, at it-ledelse er
som en tenniskamp med 10 modstandere

Torben Bonde blev i øvrigt også udnævnt som Årets CIO i 2009, hvor han udtalte, at forandringens vinde blæser over Vestas.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere