Artikel top billede

Google: Sådan bør du designe dine Android-apps

Udviklere bør følge nogle helt klare principper, når de designer apps til Android, mener Google.

Læs også:

Sådan kan du tjene på at udvikle apps

Kan Android virkelig give baghjul til Apples iOS?

Googles Android 4.0-styresystem - også kendt som Ice Cream Sandwich - har blandt andet til formål at skabe større ensartethed mellem de forskellige Android-produkter.

Webselskabet kan dog langt fra selv styrre, hvordan brugerne oplever at bruge Android-produkter, for det handler i lige så høj grad om app-udviklernes arbejde.

Applikationerne skal helst have designs og navigations-mekanismer, der hænger nogenlunde sammen med det bagvedliggende styresystem.

Google har naturligvis også en interesse i, at det stigende antal app-udviklere følger design-principper, der resulterer i apps, brugerne kan lide at bruge både visuelt og funktions-mæssigt.

I et forsøg på at sikre det har Google nu frigivet nye design-guidelines til udviklerne.

Disse principper skal følges

Google peger selv på tre grundlæggende værdier, der ligger bag Androird-styresystemet - og som selskabet gerne ser, at udviklerne også forsøger at leve op til.

Det handler blandt andet om det æstetiske, eksempelvis layout og typografi:

"Præcis som med et godt værktøj, bør du med din app stræbe efter at kombinere skønhed, simplicitet og formål for at skabe en magisk opvelse, der er smertefri og kraftfuld," skriver Google blandt andet til udviklerne.

For at sikre et mere ensartet design, introducerede Google med Ice Cream Sandwich blandt andet en ny skrifttype - Roboto - der matcher selskabets krav til design og fungerer på skærme med høj opløsning.

Udover det æstetiske peger Google på, at simplicitet er en afgørende værdi.

Et eksempel er, at Google ønsker mindst mulig forvirring. Derfor lyder et konkret råd, at udviklerne altid vælger både en on- og off-knap, hvis brugerne skal kunne slå noget til og fra i en app.

Samtidig peger Google på, at man som udvikler også altid bør stræbe efter at imponere brugerne.

"Din app bør på samme tid føles både personlig og give folk adgang til superb teknologi med klarhed og elegance," lyder det fra Google.

Googles Android er ofte blevet kritiseret for at være for fragmenteret en platform.

Problemet ved det kan blandt andet være, at udviklerne ikke uden videre kan designe en app, der virker på alle Android-enheder, og at brugerne oplever styresystemet og apps forskelligt, afhængigt af om det sidder med det ene eller det andet produkt i hænderne.

Du kan se de konkrete design-guidelines her.

Læs også:

Sådan kan du tjene på at udvikle apps

Kan Android virkelig give baghjul til Apples iOS?
IT-JOB

J. H. Schultz Information A/S

Udviklere til legal tech

J. H. Schultz Information A/S

Fullstack-udvikler til produktteam

IT & Co ApS

IT-konsulent

Formpipe Software A/S

It-systemkonsulent til produktteam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.