Artikel top billede

Samsung er storleverandør til Apple iPhone, hvilket ikke hindrer de to selskaber i at sagsøge hinanden på kryds og tværs.

Apples ærkerival er storleverandør til iPhone

På trods af sagsanlæg og fjendtlige relationer er Samsung en afgørende leverandør til Apples iPhone. Se her, hvor der står Samsung i en iPhone.

Læs også:

Apple vil ikke stoppe: Nyt angreb på Samsung

Samsung vil have iPhone 5 forbudt

Apple fabrikerer ikke selv sin iPhone. Den amerikanske og efterhånden legendariske producent af smartphones og hippe computere producerer ikke selv komponenterne og samler dem heller ikke til de færdige telefoner.

Det skriver The Economist, som også i artiklen bringer en grafisk præsentation af indholdet i en iPhone baseret på data fra blandt andet analysehuset iSuppli.

I præsentationen kan man også se hvem, der laver komponenterne, og hvor meget de koster.

Konkurrent i nøglerolle

Komponenterne kommer fra et bredt udvalg af leverandører, og telefonerne bliver samlet af det taiwanske selskab Foxconns fabrik i Shenzhen i Kina.

Foxconn var i medierne i sidste uge, da 300 medarbejdere på en af koncernens fabrikker, som samler komponenter for blandt andet Apple, truede med at begå selvmord.

Sjovt nok spiller Apples ærkekonkurrent Samsung en nøglerolle for Apples iPhone ved at være leverandør af så vigtige komponenter som telefonens flash memory, der indeholder apps og musik, styresystemet og arbejdshukommelsen DRAM.

Endelig producerer Samsung også ifølge The Economist applikationsprocessoren, der kan ses som motoren, der får det hele til at virke.

I alt udgør Samsungs bidrag mere end en fjerdedel af samtlige omkostninger til komponenter i den populære iPhone.

Paradoksalt nok står Samsung selv bag et stort udvalg af smartphones og tabletcomputere baseret på styresystemet Android. Telefoner som er i skarp konkurrence med Apples iPhone.

Sagsøger hinanden

Paradokset består i, at Apple er en Samsungs største kunder samtidig med, at Samsung er en af Apples største konkurrenter.

Som rosinen i pølseenden kan vi tilføje, at Apple for et lille års tid siden sagsøgte Samsung, fordi den koreanske producents Galaxy-smartphone ligner Apples iPhone temmelig meget, ligesom Samsungs tabletcomputer ligner Apples iPad en hel del.

Apple hævder, at Samsung har kopieret forskelligt design og hardware-faciliteter.

Samsungs reaktion på søgsmålet var prompte selv at sagsøge Apple, men selv om de to, der er verdens største producenter af smartphones, slås indædt i det juridiske system, så fortsætter de med at være hinandens store samhandelspartnere.

Læs også:

Apple vil ikke stoppe: Nyt angreb på Samsung

Samsung vil have iPhone 5 forbudt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere