Artikel top billede

Farvel og tak: Yahoo-stifter færdig i Yahoo

Medstifter og tidligere topchef i Yahoo, Jerry Yang, er færdig i selskabet.

Jerry Yang, medstifter og tidligere topchef i Yahoo, fratræder med omgående virkning alle sine poster i selskabet, som han nu træder helt ud af.

Han opsiger dermed sine bestyrelsesposter i både Yahoo samt i diverse datterselskaber.

Hans exit er den blot seneste i den række ændringer, der i den seneste tid har fundet sted i Yahoos ledelse, hvor blandt andre topchef Carol Bartz fornylig blev fyret og erstattet af tidligere PayPal-chef, Scott Thompson.

Fremtrædende figur

Jerry Yang har både spillet en fremtrædende rolle i Yahoos opstigning mod internettets tinder omkring årtusindskiftet samt i selskabets nedtur nogle år senere.

Han stod således som administrerende direktør for Yahoo for at blokere for det ellers gavmilde opkøbstilbud, som Microsoft fremsatte for Yahoo. Det kan du læse mere om her.

"Min tid i Yahoo - fra etableringen til i dag - har givet mig nogle af de mest spændende og udbytterige erfaringer i mit liv. Nu er tiden imidlertid kommet til at forfølge andre mål uden for Yahoo," skriver Jerry Yang i et brev til selskabets bestyrelsesformand, Roy Bostock.

Analytikere mener, at Jerry Yangs exit vil blive fulgt af flere udskiftninger i bestyrelsen, som er blevet kritiseret af både aktionærer og analytikere for ikke at have været dens opgave voksen.

Jerry Yang og kammeraten David Filo grundlagde Yahoo i 1995. David Filo er fortsat ansat i selskabet, hvor han dog altid har holdt en langt lavere profil end Jerry Yang.

Læs også:

Yahoo sætter topchef Carol Bartz på porten.

Succesdreng bliver ny topchef i Yahoo.

Yahoos Jerry Yang træder tilbage.

Steve Ballmer lettet over at milliard-opkøb floppede.

Yahoo har malet sig helt op i det døde hjørne.

Yahoo-ledelse sagde nej til mega-tilbud fra Microsoft.

Rovdyrene kredser savlende rundt om Yahoo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.