Artikel top billede

It-oprør: Ministre skal se på omstridte udbudsregler

To ministre vil nu blive indkaldt til debat i Folketinget om de stive udbudsregler, der rammer it-branchen så hårdt.

Læs også:

It-industrien i oprør: Udbudregler skader os alle

Et brev fra fire toneangivende it-organisationer med et opråb om at ændre udbudsreglerne er blevet hørt.

For nu vil Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen sætte gang i lov-arbejdet og hiver indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) og Europaminister Nicolai Wammen (S) ind i debatten.

"Jeg har i dag taget emnet op på et møde i kredsen af Folketingets it-ordførere og foreslået dem at deltage som medforespørgere ved en forespørgselsdebat, jeg vil indkalde indenrigs- og økonomiministeren og Europaministeren til om emnet," siger han til Computerworld.

Han forklarer, at det er meget vigtigt, at der er så bred en politisk opbakning som muligt om at ændre reglerne.

Alle vinder

Ordførereren understreger, at alle - både leverandørerne og kunderne - har en interesse i et udbudssystem, der er langt smidigere, end det vi kender i dag.

"Det vil både gavne os borgere i kraft af lavere udgifter i forbindelse med offentlige indkøb og virksomhederne i kraft af en mere fair konkurrence," siger han.

Han erkender, at problematikken bestemt ikke er ny.

"Jeg har længe forsøgt at skabe øget opmærksomhed omkring de mange negative aspekter forbundet ved det nuværende udbudssystem," siger Michael Aastrup-Jensen.

Valget kom i vejen

Han peger på, at han var vært ved en konference om emnet på Christiansborg sidste år.

"Desværre lå konferencen dagen før, der blev udskrevet valg i Folketinget, og emnet forsvandt derfor lynhurtigt fra mediernes dagsorden," siger han.

Ordførereren kalder det "utrolig positivt", at så store interesserenter på området og fra begge lejre nu kommer med et samlet udspil.

Det kan du læse mere om her. De kræver blandt andet mindre rigid tolkning af EU-reglerne på området.

"Det gør det alt andet lettere at løfte sagen politisk, når der er så bred en opbakning omkring behovet for at finde løsninger," slutter han.

Læs også:

It-industrien i oprør: Udbudregler skader os alle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.