Artikel top billede

It-oprør: Ministre skal se på omstridte udbudsregler

To ministre vil nu blive indkaldt til debat i Folketinget om de stive udbudsregler, der rammer it-branchen så hårdt.

Læs også:

It-industrien i oprør: Udbudregler skader os alle

Et brev fra fire toneangivende it-organisationer med et opråb om at ændre udbudsreglerne er blevet hørt.

For nu vil Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen sætte gang i lov-arbejdet og hiver indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) og Europaminister Nicolai Wammen (S) ind i debatten.

"Jeg har i dag taget emnet op på et møde i kredsen af Folketingets it-ordførere og foreslået dem at deltage som medforespørgere ved en forespørgselsdebat, jeg vil indkalde indenrigs- og økonomiministeren og Europaministeren til om emnet," siger han til Computerworld.

Han forklarer, at det er meget vigtigt, at der er så bred en politisk opbakning som muligt om at ændre reglerne.

Alle vinder

Ordførereren understreger, at alle - både leverandørerne og kunderne - har en interesse i et udbudssystem, der er langt smidigere, end det vi kender i dag.

"Det vil både gavne os borgere i kraft af lavere udgifter i forbindelse med offentlige indkøb og virksomhederne i kraft af en mere fair konkurrence," siger han.

Han erkender, at problematikken bestemt ikke er ny.

"Jeg har længe forsøgt at skabe øget opmærksomhed omkring de mange negative aspekter forbundet ved det nuværende udbudssystem," siger Michael Aastrup-Jensen.

Valget kom i vejen

Han peger på, at han var vært ved en konference om emnet på Christiansborg sidste år.

"Desværre lå konferencen dagen før, der blev udskrevet valg i Folketinget, og emnet forsvandt derfor lynhurtigt fra mediernes dagsorden," siger han.

Ordførereren kalder det "utrolig positivt", at så store interesserenter på området og fra begge lejre nu kommer med et samlet udspil.

Det kan du læse mere om her. De kræver blandt andet mindre rigid tolkning af EU-reglerne på området.

"Det gør det alt andet lettere at løfte sagen politisk, når der er så bred en opbakning omkring behovet for at finde løsninger," slutter han.

Læs også:

It-industrien i oprør: Udbudregler skader os alle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.