Artikel top billede

It-industrien i oprør: Udbudsreglerne skader os alle

I et brev sendt til Folketinget skriver fire toneangivende it-organisationer, at de nuværende udbudsregler skaber alvorlige problemer.

Læs også:

It-industrien banker i bordet: Kræver ny udbudslov

Fælles opråb.

Sådan lyder en del af overskriften i et syv sider langt brev, som It-Branchen, Dansk IT, KITA (Foreningen af Kommunale it-chefer) og KL har skrevet til Folketinget.

Baggrunden er et ønske om en ny og mere smidig udbudslov, for med de nuværende regler spildes "tusindvis af arbejdstimer og millioner af kroner" ifølge organisationerne.

I praksis udelukkes små innovative virksomheder. Samtidig er reglerne for rigide til it-udviklingsprojekter, lyder det.

"Den offentlige sektor ender som konsekvens heraf for ofte med gårdsdagens frem for morgendagens it-løsninger," hedder det i brevet.  
 
Politikere skal bryde ond cirkel
Organisationerne peger på en "ond cirkel" på udbudsområdet, der er selvforstærkende, og som politikerne med nye regler skal bryde.

Blandt andet klager rigtig mange virksomheder over udbud, hvilket igen skaber en "forsigtigshedskultur" hos myndighederne, der "helgarderer" sig med rådgivere.

Samtidig med at der eksempelvis afholdes udbud, hvor det ikke er nødvendigt, eller "hvor vinderne på forhånd er givet grundet markedssituationen."   

Derfor er ønsket fra de fire organisationer, at Folketingets politikere skaber et såkaldt nyt "udbudsparadigme." 

Det skal været præget af "klar praksis" med "gode vejledninger". Og så skal dialogbaserede udbudsformer anvendes til komplekse it-udbud.

Konkret lyder opfordringen på den ene side; lav en mindre "rigid" fortolkning af EU-regler. Og på den ene side; skab en ny struktur, der "mindsker incitamentet til at klage." 

Ligesom der altså generelt skal åbnes mere op for muligheden for dialog mellem udbudsgiver og udbudsbyder.

Læs også:

It-industrien banker i bordet: Kræver ny udbudslov
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere