Artikel top billede

It-industrien i oprør: Udbudsreglerne skader os alle

I et brev sendt til Folketinget skriver fire toneangivende it-organisationer, at de nuværende udbudsregler skaber alvorlige problemer.

Læs også:

It-industrien banker i bordet: Kræver ny udbudslov

Fælles opråb.

Sådan lyder en del af overskriften i et syv sider langt brev, som It-Branchen, Dansk IT, KITA (Foreningen af Kommunale it-chefer) og KL har skrevet til Folketinget.

Baggrunden er et ønske om en ny og mere smidig udbudslov, for med de nuværende regler spildes "tusindvis af arbejdstimer og millioner af kroner" ifølge organisationerne.

I praksis udelukkes små innovative virksomheder. Samtidig er reglerne for rigide til it-udviklingsprojekter, lyder det.

"Den offentlige sektor ender som konsekvens heraf for ofte med gårdsdagens frem for morgendagens it-løsninger," hedder det i brevet.  
 
Politikere skal bryde ond cirkel
Organisationerne peger på en "ond cirkel" på udbudsområdet, der er selvforstærkende, og som politikerne med nye regler skal bryde.

Blandt andet klager rigtig mange virksomheder over udbud, hvilket igen skaber en "forsigtigshedskultur" hos myndighederne, der "helgarderer" sig med rådgivere.

Samtidig med at der eksempelvis afholdes udbud, hvor det ikke er nødvendigt, eller "hvor vinderne på forhånd er givet grundet markedssituationen."   

Derfor er ønsket fra de fire organisationer, at Folketingets politikere skaber et såkaldt nyt "udbudsparadigme." 

Det skal været præget af "klar praksis" med "gode vejledninger". Og så skal dialogbaserede udbudsformer anvendes til komplekse it-udbud.

Konkret lyder opfordringen på den ene side; lav en mindre "rigid" fortolkning af EU-regler. Og på den ene side; skab en ny struktur, der "mindsker incitamentet til at klage." 

Ligesom der altså generelt skal åbnes mere op for muligheden for dialog mellem udbudsgiver og udbudsbyder.

Læs også:

It-industrien banker i bordet: Kræver ny udbudslov
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?