Artikel top billede

KMD betaler kompensation til kommune efter klage

En meget lidt meddelsom kommune røber, at den fik kompensation af KMD efter it-problemer, som dets absolutte topledelse var inde over.

I Sorø Kommune har man haft så store problemer med et nyt it-system fra KMD, at kommunens topledelse skrev et brev direkte til KMD's topchef, Lars Monrad-Gylling.

I brevet fremgår det blandt andet, at kommunen kræver kompensation, og problemernes omfang ridses op.

Du kan læse brevet her.

Sidenhen - i slutningen af marts 2011 - var der imidlertid fortsat problemer, hvorfor en leder fra kommunen igen kontakter KMD omkring problemerne.

Computerworld har gerne ville interviewe personer fra Sorø Kommune, men det har kommunen afvist.

I stedet har kommunen sendt en skriftlig kommentar per mail, hvor den understreger, at problemerne er overstået:

"Det er korrekt, at Sorø Kommune for 1-1½ år siden har rettet henvendelser til KMD om forhold til KMD Opus-økonomi, som efter kommunens opfattelse ikke fungerede optimalt," står der i mailen fra kommunens kommunikationskonsulent, Signe Foersom, der sender kommentaren på vegne af centerleder Thomas Harfot fra Sorø Kommune.

Kommunen forklarer videre, at den har oplevet, at KMD har lyttet til henvendelserne.

"Situationen er derfor i dag en helt anden," fremgår det af mailen fra kommunen.

Faktisk er problemerne helt overvundet, forklarer kommunen.

Kommune: Konkrete og afgrænsede problemer
Alligevel vil Computerworld gerne have oplyst, hvor meget der er givet i kompensation, og spørge nærmere ind til problemernes omfang og karakter dengang. 

I øvrigt er økonomisystemet KMD Opus et af de mest udbredte i landets kommuner.

Kommunen nøjes imidlertid med at bekræfte, at KMD har betalt kompensation.

"Der er i dag fundet en løsning på problemstillingerne, og vi er blevet kompenseret for de problemer, der var tidligere i projektet," skriver kommunen i kommentaren.

Endelig forklarer kommunen om sagen, hvor kommunaldirektøren, vicekommunaldirektøren og centerlederen fra Sorø Kommune alle er inde over et brev stillet direkte til KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, at der udelukkende var tale om "konkrete afgrænsede problemstillinger".

"Det er vigtigt at understrege, at der er tale om meget konkrete, afgrænsede problemstillinger, som ikke er af generel karakter," skriver centerleder Thomas Harfot via kommunens kommunikationskonsulent i kommentaren om it-problemerne.

Computerworld har tidligere beskrevet hvordan også Solrød Kommune har kæmpet med it-problemer i forbindelse med KMD Opus og også har fået kompensation af KMD.

KMD ærgrer sig - men modtager gerne input

KMD: Sjældenhederne at topchef får klager
Computerworld ville gerne tale med KMDs administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, der modtog et klagebrev fra kommunens chefer.

Men det lader sig ikke gøre, ifølge KMDs pressechef Christoffer Hellmann.

Han skriver i stedet i en mail, at "dialogen med kunderne er en naturlig del af vores daglige arbejde."

Men erkender også, at det ikke er hverdagskost, at Lars Monrad-Gylling får klager direkte fra kunderne.

"Det hører til sjældenhederne, at Lars Monrad-Gylling modtager klager fra kunderne," skriver Christoffer Hellmann.

Endvidere slår han fast at KMD aldrig er glad for, at en kunde har en negativ oplevelse, som giver anledning til at skrive til selskabet. Samtidig gør han klart, at KMD, herunder Lars Monrad-Gylling, gerne modtager input fra kunderne til at forbedre ting.

"Vi er selvfølgelig ærgerlige"

Områdedirektør Leif Ilsø fra KMD er til gengæld klar til at kommentere på de konkrete problemer. Han er ærgerlig over de problemer, som kommunen oplevede.

"Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at Sorø Kommune for et stykke tid siden i implementeringsforløbet havde en række punkter, hvor de mente, der var plads til forbedring," udtaler han.

Han forklarer, at implementeringsforløb til tider kan være forbundet med udfordringer, men at KMD naturligvis gør sit bedste for at løse problemer sammen med kunderne.

Som dermed også får indfriet sine forventinger til systemet.

Leif Ilsø understreger, at KMD og Sorø Kommune både tidligere og i dag har "et rigtigt godt kunde-leverandørforhold".

Sorø Komune har da også i forbindelse med KLs fælles udbud, hvor femten kommuner valgte erp-leverandør, indgået en udvidet aftale med KMD om KMD Opus.

Læs også:

Se klage-brevet fra Sorø Kommune til KMD's topchef .

Læs mail: Sådan tackler KMD-topchef sur kommune.

Kommune klager til KMD's topchef over it-system.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.