Artikel top billede

Opråb til it-afdelingen: Fjern jeres crapware fra pc'en!

It-afdelingerne fylder medarbejdernes pc'er op med software, der skader bruger-oplevelsen. Fjern crapwaren, lyder et opråb.

Læs også:

Betal ekstra og få en pc uden ubrugeligt crapware

Sådan fjerner du crapware-dyngerne på din nye pc

"Mac versus pc er en af de ældste debatter, der findes. Den bør kunne tages, uden at crapware-byrden handicapper den ene."

Sådan skriver Gartner-analytiker David Mitchell Smith i et blogindlæg

Han hæfter sig ved, at der stort set ikke går en dag, uden der bliver talt om den stigende brug af Macs i erhvervslivet og den såkaldte consumerization-trend, hvor medarbejderne selv for lov til at vælge, hvilket it-gear de ønsker at anvende på jobbet - ofte en Mac.

Disse tendenser linker Gartner-analytikeren direkte til problemstillingen omkring crapware på Windows-pc'er.

"På overfladen er det ikke relaterede koncepter. Men jeg tror, at der er en interessant forbindelse."

It-afdelingernes egen skyld

David Mitchell Smith mener nemlig ikke, at det er it-afdelingerne, der driver Apple-udviklingen frem, men derimod medarbejderne.

Det gør de, fordi de på med en Mac oplever en maskine uden crapware.

For nok er Macs nogle gode maskiner, men de kommer til at se endnu bedre ud, end de er, når de sammenlignes med de pc'er, it-afdelingerne typisk indkøber til medarbejderne.

"...den typiske virksomheds-maskine er ofte ikke moderne hardware, og selv hvis den er, kører den ofte et ‘corporate image', der indholder en masse af det, jeg kalder 'corporate crapware'," skriver David Mitchell Smith.

Meget af denne software er inkluderet af sikkerhedsmæssige hensyn og til software-udrulning, forklarer han - men samtidig giver David Mitchell Smidt ikke meget for den undskyldning.

Hvorfor er min pc så langsom?

"Antivirus, automatisk software-installation og enheds-beskyttelse; Listen fortsætter i det uendelige. Ofte er det (softwaren, red.) konfigureret til at køre på ubelejlige tidspunkter uden hensyn til brugeren, og det sænker boot-tiden til sneglefart."

"Det er ikke unormalt, at en virksomhedsmaskine er adskillige minutter om at boote, mens en moderne Windows-maskine uden crapware kan boote på blot 30 sekunder, hvilket matcher en Mac meget godt."

David Mitchell Smiths pointe er derfor, at it-afdelingerne selv er skyld i, at mange medarbejdere er blevet så forhippede efter at få en Mac.

Det paradoksale er, at fejlen gentages, når it-afdelingerne så erkender, at de nok også bliver nødt til at supportere medarbejdernes Apple-maskiner.

"Ja, jeg har set corporate images på Macs, og de gør som regel det samme som på en pc - ødelægger oplevelsen ganske betydeligt."

Gartner-analytikerens opråb er derfor, at it-afdelingerne bliver nødt til at erkende, at de skal indstille softwaren til at forstyrre medarbejderne mindst muligt og sikre, at den ikke ødelægger en ellers udmærket maskine, pc eller Mac.

Læs også:

Betal ekstra og få en pc uden ubrugeligt crapware

Sådan fjerner du crapware-dyngerne på din nye pc




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere