Artikel top billede

Tysker ny topchef for kriseramt mobilgigant

Tysk chef-komet bliver ny topchef for en af verdens store smartphone-producenter, der trods tidligere succes i dag har svært ved at følge med Apple og Android.

Tyskeren Thorsten Heins bliver ny topchef for den kriseramte smartphone-producent Research in Motion, der står bag BlackBerry-telefonerne.
 
Her overtager han posten som administrerende direktør fra den hidtidige direktør-tandem, Mike Lazaridis og Jim Balsillie, der efter længere tids pres fra aktionærerne har trukket sig fra posten med omgående virkning.
 
De trækker sig desuden fra den ligeledes delte post som bestyrelsesformænd.
 
Mike Lazaridis - der var med til at stifte Research in Motion - bliver næstformand, mens Jim Balsillie bliver menigt bestyrelsesmedlem.
 
Thorsten Heins kommer fra en stilling som COO - daglig chef - for Research in Motion og har derfor allerede selskabet og det strategi og kultur tæt inde på livet.

Han kom til RIM i 2007 fra en topstilling i Siemens Communications Group.
 
Kan ikke følge med
Research in Motion har længe været under stigende pres fra en række af de øvrige smartphone-giganter på markedet.
 
Thorsten Heins er endnu ikke kommet med konkrete bud på den kurs, som han mener, at selskabet skal tage fremover.
 
Ifølge Gartner sad BlackBerry-smartphone-styresystemet i tredje kvartal 2011 på en markedsandel på 11 procent mod 15,4 procent i den tilsvarende periode et år tidligere.
 
Mike Lazaridis meddeler, at han tror så meget på Thorsten Heins, at han agter at købe nye RIM-aktier for et par hundrede millioner kroner i det åbne marked.
 
RIM's nettoindtjening for tredje kvartal var 71 procent mindre end i det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Læs også:

Microsoft og Nokia i overvejelser om at købe RIM

Blackberry-producent har kurs mod et sort hul

Teletopchefer skærer drastisk ned på egen løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.