Artikel top billede

Iværksætterne Toke Kruse og Sebastian Seilund flytter nu butikken til USA, hvor det er nemmere at finde kapital.

It-iværksættere smutter fra Danmark i frustration

Det er så svært at få risikovillig kapital til de danske it-iværksættere, at flere flytter butikken og de eventuelle arbejdspladser til udlandet.

Læs også:

Sådan ser en typisk dansk it-iværksætter ud

Derfor bliver flere og flere danskere it-iværksættere

Både vennerne og familien bor i Danmark, og derfor ville Toke Kruse og hans partner Sebastian Seilund naturligvis også gerne blive i landet.

Men den manglende adgang til risikovillig kapital får nu de to iværksættere til at rykke teltpælene op og flytte til Amerika.

Her regner de med, at det bliver nemmere at finde de penge, der skal til for at sætte gang i det webbaserede regnskabsprogram, som de tror så meget på.

Kampen for at finde penge i Danmark er tabt, og derfor har de to iværksættere nu solgt alle private ejendele og opsagt bolig for at forfølge drømmen i USA.

"Det er frustrerende, at det skal være så vanskeligt at finde finansiering i Danmark, når det nu er her vi har vores venner og familie. Men vi vil videre med vores virksomhed og i USA er risikovillig finansiering nærmest en hyldevare, hvor investorer er klar til at gå ind i virksomheder på et langt tidligere tidspunkt," siger stifter og kreativ direktør Toke Kruse fra Billy's Billing.

Han har udviklet et nyt regnskabsprogram sammen med sin partner, som skal hjælpe mindre virksomheder med bogføring, fakturering og moms.

Globalt potentiale

De to danske iværksættere lancerede regnskabsprogrammet i august 2011, og de har allerede fået over 1.500 brugere.

Alligevel har det været svært at finde danske investorer.

"Vi står med et godt regnskabsprogram, som gavner mange andre iværksættere som os selv. Det fortjener ikke blot succes i Danmark, men også USA, hvor markedet er mindst 50 gange større. Vores idé har globalt potentiale. Nu havner arbejdspladserne i USA i stedet for Danmark, hvilket jeg som dansker godt kan ærgre mig over," siger Toke Kruse.

Toke Kruse giver ikke meget for nogle af de danske muligheder for at skaffe finansiering.

Ifølge ham er de ude af trit med iværksætteri blandt vidensvirksomheder.

"Vækstkaution er et fejlslag som it-virksomheder ikke får glæde af, fordi banken værdiansætter virksomheden i forhold til de antal maskiner, som virksomheden ejer. Vi er i 2012 og sælger software. Dermed giver Vækstkaution ikke vores softwarevirksomhed mange chancer," siger Toke Kruse.

Vækstkaution har til formål at hjælpe med at skaffe finansiering hos et finansieringsinstitut til at udvikle en forretning eller etablere en ny virksomhed.

Læs også:

Sådan ser en typisk dansk it-iværksætter ud

Derfor bliver flere og flere danskere it-iværksættere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere