Artikel top billede

Midt i en spare-tid: Sådan bliver it Nykredits redning

Nykredit skal spare, og det er nytænkning på it-fronten, der skal sikre, at det ikke går ud over produktiviteten. Her fortæller it-direktør Lars Mathiesen om planerne.

Læs også:

Her vil it-chefen lægge pengene i 2012

Tidens massive krav om øget effektivitet og færre omkostninger er samtidig en gylden mulighed for, at it-afdelingen kan indtage en helte-hovedrolle.

Det gælder ikke mindst i finansverdenen, hvor it efterhånden er omdrejningspunktet i de fleste virksomheder.

Nykredit har netop meddelt, at der skal skæres 125 stillinger i den samlede stab på 4.000 ansatte.

Nedskæringerne kommer, efter at Nykredit allerede i august 2011 meldte ud, at omkostningerne skulle reduceres med omkring 400 millioner kroner.

For at kunne holde virksomheden i omdrejninger trods besparelserne har man sat sig et mål om, de digitale løsninger skal anvendes i mindst 90 procent af Nykredits kommunikation med kunderne i 2015.

"I det ligger korrespondancer, adgang til data for både os selv og kunder, der ligger den digitale underskrift, og der ligger processer forstået på den måde, at både medarbejdere og kunder kan følge med i, hvad der sker," siger it-direktør Lars Mathiesen til Computerworld.

Nykredit har allerede været i gang med en stribe digitale tiltag over flere år - heriblandt netbanken og web 2.0-teknologier.

"Nu sætter vi så fokus på et af de sidste områder, nemlig dokument-siden."

Sådan lykkes missionen

Lars Mathiesen peger på, at der er tre elementer, der skal tages højde for, hvis missionen skal blive en lykkes.

"Teknologien er kun en del af projektet. Det andet er kunderne, og det tredje er medarbejderne. Det forudsætter jo, at man er digital i begge ender, om man så må sige."

Nykredit kan naturligvis selv påvirke kundernes adfærd ved at sende informationer digitalt, men er også afhængig af den generelle digitalisering af det danske samfund. Heldigvis går det også den rigtige vej på den front, mener Lars Mathiesen.

"Den tekniske handels-hindring, der hedder Digital Signatur, er blevet fjernet, og vi er nu oppe på et sted mellem 3,6 og 3,8 millioner danskere, der har en NemID. Så vi tror på, at der vil komme en voldsom digitalisering i de kommende år."

Derfor er it-afdelingen så afgørende

Læs også:

Her vil it-chefen lægge pengene i 2012

De omkring 500 medarbejdere i Nykredit IT Udvikling kommer med den nye digitaliserings-målsætning til at spille en afgørende rolle for virksomheden. Men det er der nu ikke noget nyt i, hvis man spørger it-direktøren.

"It er en væsentlig del af en finansiel virksomhed i dag: Det handler at kombinere det, it kan, med det vi kan på forretningsproces-siden."

"It er en integreret del af forretningen. Vi har eksempelvis mange forretningsanalytikere i IT Udvikling. Det er også en it-disciplin i dag at kunne lave en god forretnings- og procesanalyse," forklarer Lars Mathiesen.

Nykredit søgte så sent som i marts sidste år 60 nye it-medarbejdere til forretningen, men selvom der nu er lagt op til et endnu mere markant fokus på digitaliseringen, er der ikke flere it-stillingsopslag i vente.

"Vi er på det niveau, vi regner med at være på i de kommende år. Det er vores overbevisning, at vi kan realisere de mål, vi har, med de ressourcer, vi har."

Læs også:

Her vil it-chefen lægge pengene i 2012
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere