Artikel top billede

CSC-ansatte må sige farvel til gratis frokost

Prosa-folk hos CSC Airlines Solutions får fjernet den gratis frokost.

Langt de fleste af 200 Prosa-organiserede medarbejdere hos CSC's datterselskab CSC Airline Solutions har stemt for en ny overenskomst med it-giganten CSC.

Med 93 procent af stemmerne for aftalen har de Prosa-organiserede sagt ja til give afkald på blandt andet betalt frokost.

Det betyder i praksis, at de kommer en halv time senere hjem fra arbejde hver dag.

Det fortæller John Jørgensen, der er faglig konsulent hos Prosa.
"I resten af CSC er arbejdstiden nu steget med to timer om ugen, sådan at det ligner resten af arbejdsmarkedet. Men det sker først for CSC Airline Solutions den første april 2013," siger John Jørgensen.

Dermed har de ansatte hos CSC-datterselskabet altså mere end et år til at vænne sig til at komme senere hjem fra arbejde. Noget som Prosa ærligt talt helst havde været foruden, indrømmer den faglige konsulent.

"Når vi så ikke kan komme uden om den, så handler det jo om at få den skubbet så langt frem som muligt. Der er jo ingen tvivl om, at det koster penge for vores medlemmer at skulle lægge to timers arbejdsindsats mere om ugen, uden at man får mere for det," siger han.

Reguleres som skalaløn

Prosa-medlemmerne i CSC Airline Solutions har i den nye overenskomst også sagt ja til at overgå til et lønsystem, hvor den første halvdel af lønnen reguleres som skalaløn, mens resten aftales ved individuelle forhandlinger. En konstruktion, som John Jørgensen indrømmer, er relativt unik.

"Det betyder, at der i de kommende år skal laves lønsamtaler med de enkelte medarbejdere. Når der er skalaløn for den underste del, sikrer vi at man ikke bare kan komme ind, uden at der er et lønforløb for de lavest lønnede," siger John Jørgensen. 

Hos CSC fortæller nordisk personaledirektør, Charlotte Lundblad, at CSC med konstruktionen er kommet et stykke i den rigtige retning.

"Det handler om, hvordan vi kan blive harmoniseret over tid. Og der er vi kommet et stykke i den retning," siger hun.

Dermed er der lagt op til en overgangsfase, hvor de ansatte får tid til at vænne sig til en situation, hvor de skal forhandle deres løn individuelt.

Aftrapning af tryghedsaftale

Desuden har CSC ifølge Charlotte Lundblad aftalt med Prosa, at den såkaldte tryghedsaftale bliver ændret, så den med tiden nedbringes til maksimalt 14 måneder.

Ordningen har hidtil sikret medarbejderne løn i op i til 22 måneder, hvis de bliver omfattet af en masseafskedigelse.

"Vi er kommet et væsentligt stykke i forhold til tryghedsbestemmelserne. Ikke helt på niveau som den øvrige Prosa-gruppe, men meget tættere på, end før vi startede," siger hun. 

Læs også:

CSC-folk i dilemma: Ja eller nej til ny overenskomst.

Prosa og CSC giver håndslag på overenskomst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.