Artikel top billede

CSC og Prosa enige: På plads med ny overenskomst

Ny aftale mellem Prosa og CSC giver markant bedre vilkår end resultatet af lang konflikt, mener Prosa. CSC er uenig, men glad for aftalen.

Den nye overenskomst hos CSC Airline Solutions er med vilkår, der er markant bedre end kollegerne hos CSC Danmark, hvor resultatet af en langvarig arbejdskamp i sommers betød, at op mod 800 Prosa-organiserede mistede deres overenskomst, fordi CSC tegnede en ny med det konkurrende fagforbund HK/Privat. 

"Vi har fået en aftale, som vores medlemmer er glade for. Nu kan vi læne os tilbage og se på, hvad der kommer til at ske for vores kolleger i blandt andet industrien, som skal forhandle om et resultat. Sandsynligvis med forligsmand Asbjørn Jensens mellemkomst," siger faglig konsulent hos Prosa, John Jørgensen.

Han henviser til arbejdsmarkedets generelle overenskomstforhandlinger om kort tid.

"Det betyder også, at hvis man ikke måtte nå til enighed, og man skal bruge konfliktvåbnet, så er vi ikke en del af det," siger John Jørgensen.

Trygehed trak tænder ud

Hos Prosa fortæller John Jørgensen, at forhandlingsparterne brugte mange af forhandlingstimerne på netop tryghedsaftalen om vilkårene for fratrædelse i tilfælde af massefyringer.

"Det er vigtigt for os, at de folk, der bliver ramt af opgavebortfald hos CSC Airline Solutions, får nogle fratrædelses-eller uddannelsesvilkår, som kan bringe dem videre," siger John Jørgensen.

Forskellen på tryghedsaftalen er ifølge John Jørgensen, at en ansat i CSC Danmark med 50.000 kroner i løn om måneden ved eventuel massefyring får udbetalt 100.000 kroner, mens en ansat i CSC Airline Solutions skal have udbetalt 450.000 kroner.

Ro på CSC

Hos CSC er nordisk personaledirektør Charlotte Lundblad uenig i, at forskellen er så stor.

Til gengæld hilser hun overenskomstaftalen med Prosa velkommen.

"Aftalen betyder, at der nu, både efter konflikten og nu med den her aftale, er ro på i CSC til virkelig at tænke fremad og have fokus på de nye udfordringer, der ligger foran os. Det er vi rigtig, rigtig glade for," siger hun.

CSC har ifølge Charlotte Lundblad samtidigt indgået overenskomst med den såkaldte akademikerklub og firmaets administrative medarbejdere.

Ifølge Prosa har CSC ikke i forbindelse med forhandlingerne rørt de såkaldte Profot-dage, som er to ekstra feriefridage, som medarbejderne kan holde, som de lyster. 

Heller ikke den gratis cola på Engvej-martriklen, der er et levn fra SAS-tiden, har været i spil ved overenskomstforhandlingerne mellem parterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere