Artikel top billede

Bortviste CSC-folk kan være på vej tilbage til CSC

22 bortviste batch-afviklere, som blev bortvist efter overenskomststridig arbejdsnedlæggelse hos CSC, kan være på vej tilbage. CSC har slået deres jobs op.

Læs også:

CSC: Fyrede folk velkomne til at søge job i CSC igen

Nok er nok: CSC fyrer strejkende medarbejdere

CSC-ansatte nedlægger arbejdet i vrede

CSC har onsdag opslået et antal stillinger på firmaets hjemmeside, hvor it-giganten søger ansatte til de omdiskuterede kundegrupper, som står for firmaets vigtige batch-afviklinger.
 
Afdelingen for batch-afvikling hos CSC blev central i forhold til den nyligt overståede konflikt mellem virksomheden og fagforbundet Prosa, da en gruppe ansatte indledte en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse i protest mod oplæring af egne vikarer.

En oplæring som Arbejdsretten senere kendte ulovlig.

Klonede brugeridentiteter

CSC genbrugte og klonede ifølge Prosa de fyrede medarbejderes brugeridentiterer, så vikarer kunne passe systemerne. En sag politiet stadig efterforsker.
 
CSC bortviste efterfølgende folkene, der valgte ikke at genoptage arbejdet, sådan som CSC, Prosa og Arbejdsretten henstillede til. Der er tale om cirka 22 personer. 
 
Fravær giver stadig problemer
Medarbejdernes fravær siden påske menes ifølge flere kunder hos CSC at have haft en større reel indflydelse, idet eksempelvis SKAT stadig slås med efterdønningerne af medarbejdernes fravær. 
 
Men nu kan kundegrupperne altså være på vej tilbage til CSC. Dels udtalte CSC-chef Lars Lundsgaard forleden dag at folkene var velkomne til at søge deres eget job, dels er jobbene nu rent faktisk slået op. 
 
Vil gerne tilbage
Hos Prosa fortæller faglig Konsulent John Jørgensen, at der i aftalen mellem CSC og HK er lavet en aftale om, at kundegruppe-folkene er velkomne tilbage.
 
"Vores medlemmer har tilkendegivet overfor CSC, at de gerne vil tilbage," siger John Jørgensen. 

HK-overenskomst åbner for genansættelse

Han fortæller, at der i forbindelse med overenskomsten mellem HK/Privat og CSC er udarbejdet et såkaldt protokolat, hvor virksomheden tilkendegiver, at den skal bruge folk. 
 
"Og at man godt vil vurdere disse tidligere medarbejderes kvalifikationer i forbindelse med en tilbagevenden, selvom der er tale om bortviste medarbejdere," siger John Jørgensen.
 
Det er muligt, fordi protokollat samtidig ophæver kundegruppefolkenes status af "bad standing," som normalt følger med, når man bliver afskediget ved bortvisning, og som indebærer, at man er "uønsket nu og i fremtiden," forklarer han.    
 
"Vi noterer med tilfredshed, at det, som vi har arbejdet på med hensyn til kundegrupperne, også er med i den aftale, HK har indgået med CSC," siger John Jørgensen. 
 
Gode chancer for job
Han vurderer de bortviste folks chance for at få job igen hos CSC som rigtig gode.
 
"Det er nogle meget skattede og velkvalificerede folk. Og der er ingen tvivl om, at det, vi hører fra de forskellige projekter, er, at det de mangler allermest, det er kundegruppemedarbejderne," siger John Jørgensen.  
 
Han fortæller, at folk fra kundegruppen, som søger og eventuelt får job hos CSC, kommer til at arbejde på anderledes vilkår end tidligere.
 
"Når ansættelsesforholdet er stoppet på den måde, som det er her, så starter man i princippet fra scratch," siger han.
 
Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Lundsgaard hos CSC om sagen.

Læs også:

CSC: Fyrede folk velkomne til at søge job i CSC igen

Nok er nok: CSC fyrer strejkende medarbejdere

CSC-ansatte nedlægger arbejdet i vrede




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere