Artikel top billede

Google ændrer sikkerheden i stor stil

Datatilsyn i flere EU-lande vil nøje gennemgå de ændringer i beskyttelsen af personlige oplysninger, som Google har annonceret.

Læs også: EU på trapperne med nye regler for databeskyttelse

Datatilsyn i både Irland og Frankrig vil med en tættekam gennemgå Googles ændringer i sin politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Google, som er verdens største søgemaskine, annoncerede i går, at selskabet vil reducere sine mere end 70 databeskyttelsesordninger for nogle af sine produkter, heriblandt Android softwaren til mobiltelefoner.

Ændringerne skal føre fra de omkring 70 til en enkelt databeskyttelsesregel, og resultatet bliver ifølge Google en "vidunderlig enkel, intuitiv brugeroplevelse".

Gary Davis fra det irske datatilsyn, Office of the Data Protection Commissioner, har tænkt sig at granske de ændrede regler, hvilket han bekræfter overfor Bloomberg.

Irland er en vigtig spiller i forhold til EU's datalovgivning, fordi landet er hovedkvarter for en stribe af verdens store spillere i it-branchen og huser deres datacentre.

EU på banen

I går annoncerede EU-Kommissær Viviane Reding, at unionens 17 år gamle regler for databeskyttelse skal moderniseres

Blandt andet for at tage højde for den omfattende brug af internettet og for at strømline og koordinere måden, de forskellige landes datatilsyn arbejder på. Det skriver Bloomberg.
Ifølge Redings planer skal det irske datatilsyn være en slags 'one-stop-shop' for virksomheder a la Google og Facebook, som driver deres europæiske forretning fra Irland.

Ud over Google og Facebook er Irland også et europæisk knudepunkt for Microsoft, så sikkerheden for rigtig rigtig mange data fra EU-borgere afhænger af, at den irske databeskyttelseslov er i orden og bliver overholdt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere