Artikel top billede

Så mange fyrer offentlige it-styrelser netop nu

Dagens fyringer i Digitaliseringsstyrelsen og hos Moderniseringsstyrelsen har ramt sidstnævnte hårdest, hvor også chefer er blevet sat på porten.

Læs også:
It-fyringer på vej i statens store it-styrelser

To it-styrelser massefyrer - folk ryger ud på stribe

I dag var det store-fyringsdag i to offentlige it-styrelser - Digitaliseringsstyrelsen og Moderniseringsstyrelsen - som er opbygget, efter SRSF-regeringen nedlagde IT- og Telestyrelsen i efteråret.
 
I alt 62 blev afskediget som følge af de besparelser, som Finansminister Bjarne Corydon (S) varslede allerede ultimo oktober 2011
 
Fyringerne er fordelt med 20 afskedigede hos Digitaliseringsstyrelsen og 42 hos Moderniseringsstyrelsen.
 
Rent teknisk er de 62 medarbejdere i de to styrelser blevet varslet fyringerne, hvorefter de har to ugers høringsfrist til at gøre indsigelser mod deres afskedigelser.
 
De afskedigede medarbejderes aftrædelsesvilkår afhænger af deres individuelle kontrakter.
 
Chefer fyret
Computerworld erfarer, at fyringerne i de to styrelser er sket over en bred kam, uden der er en specifik profil på de opsagte medarbejdere.
 
I Moderniseringsstyrelsen er der således også røget ansatte på chef-niveau.
 
For at lukke huller og ruste sig til en hverdag uden de nu fyrede medarbejdere forbereder de to styrelser nu husmøder, hvor styrelserne nye organisationer vil blive præsenteret.
 
For Moderniseringsstyrelsens vedkommende foregår husmødet i morgen.

Onsdag bliver den nye Digitaliseringsstyrelse så præsenteret for medarbejderne.

Læs også:
It-fyringer på vej i statens store it-styrelser

To it-styrelser massefyrer - folk ryger ud på stribe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.