BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Danskere risikerer 12-cifrede telefonnumre

TDC forsøger at tvinge sine konkurrenter til at købe en fuld fastnet-pakke hos sig. Gør de ikke det, risikerer danskere 12-cifrede fastnet-numre, hvis de vil beholde deres nuværende samtale-operatør.

TDC opsiger per 1. maj de såkaldte skjulte forvalgskoder som 1010 eller 1001, som stammer helt tilbage fra midt-1990'erne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

De skjulte forvalgskoder sikrer, at fastnet kunder køber deres samtaler hos TDC-konkurrenter som Telia og Telenor, mens abonnementet betales direkte til TDC.

Det har hidtil betydet, at mange danske fastnetkunder har modtaget to regninger: En fra TDC for abonnement og én fra eksempelvis Telia eller Telenor for de førte samtaler.

Når aftalen om de skjulte forvalgskoder forsvinder, skal kunderne selv taste forvalgskoden ind, hvis betalingen for samtalen skal gå til en TDC-konkurrent.

Det kan for eksempel være '1010,' skriver avisen.

Går direkte til TDC

Nøjes telekunden med at taste de nuværende otte cifre ind, vil samtalen gå direkte til TDC.

Telenor gætter på, at mere end 100.000 danske fastnet-kunder vil blive påvirket af beslutningen.

Teleselskabet Siminn har omkring 8.000 fastnetkunder, der bliver ramt af TDC-opsigelsen.

Her mener servicedirektør Morten Kiernan ikke, at mange vil være indstillede på at indtaste fire ekstra cifre. Og det vil betyde, at mange af samtalerne pludselig vil blive sendt videre til TDC.

"Derfor trækker TDC i princippet tæppet væk under os," siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

TDC oplyser til avisen, at selskabet har registreret omkring 30.000 kunder med forvalgskoder.

TDC-direktør Eva Berneke mener over for avisen, at koderne er 'en smule gammeldags,' når TDC selv i mange år har givet mulighed for, at operatørerne selv kan købe abonnementet af TDC.

"Vi har svært ved at se problemet. Selskaberne kan jo bare købe det samlede abonnement hos os og lægge det på den samlede regning til kunden," siger hun til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.