Artikel top billede

Danskere risikerer 12-cifrede telefonnumre

TDC forsøger at tvinge sine konkurrenter til at købe en fuld fastnet-pakke hos sig. Gør de ikke det, risikerer danskere 12-cifrede fastnet-numre, hvis de vil beholde deres nuværende samtale-operatør.

TDC opsiger per 1. maj de såkaldte skjulte forvalgskoder som 1010 eller 1001, som stammer helt tilbage fra midt-1990'erne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

De skjulte forvalgskoder sikrer, at fastnet kunder køber deres samtaler hos TDC-konkurrenter som Telia og Telenor, mens abonnementet betales direkte til TDC.

Det har hidtil betydet, at mange danske fastnetkunder har modtaget to regninger: En fra TDC for abonnement og én fra eksempelvis Telia eller Telenor for de førte samtaler.

Når aftalen om de skjulte forvalgskoder forsvinder, skal kunderne selv taste forvalgskoden ind, hvis betalingen for samtalen skal gå til en TDC-konkurrent.

Det kan for eksempel være '1010,' skriver avisen.

Går direkte til TDC

Nøjes telekunden med at taste de nuværende otte cifre ind, vil samtalen gå direkte til TDC.

Telenor gætter på, at mere end 100.000 danske fastnet-kunder vil blive påvirket af beslutningen.

Teleselskabet Siminn har omkring 8.000 fastnetkunder, der bliver ramt af TDC-opsigelsen.

Her mener servicedirektør Morten Kiernan ikke, at mange vil være indstillede på at indtaste fire ekstra cifre. Og det vil betyde, at mange af samtalerne pludselig vil blive sendt videre til TDC.

"Derfor trækker TDC i princippet tæppet væk under os," siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

TDC oplyser til avisen, at selskabet har registreret omkring 30.000 kunder med forvalgskoder.

TDC-direktør Eva Berneke mener over for avisen, at koderne er 'en smule gammeldags,' når TDC selv i mange år har givet mulighed for, at operatørerne selv kan købe abonnementet af TDC.

"Vi har svært ved at se problemet. Selskaberne kan jo bare købe det samlede abonnement hos os og lægge det på den samlede regning til kunden," siger hun til avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere