Artikel top billede

Sådan undgår du at blive ramt af malware

Malware-svindlerne er blevet så professionelle, at malware-branchen i dag er blevet til en tjekket industri. Se her, hvordan du undgår at blive ramt.

Læs også:

Derfor er det så svært at fange malware-svindlere.

Goddag: Må vi levere lidt malware-as-a-service?.

 
Malware-selskaberne har efterhånden udviklet sig hen mod et punkt, hvor de arbejde på nogenlunde samme måde som den legitime software-industri.
 
Men selv om malware-branchen er blevet tjekket og professionel, har du stadig muligheder for at holde malwaren fra døren.

Først og fremmest skal du holde dig alle de sædvanlige ting for øje: Lad være med at åbne mærkelige vedhæftninger, selv fra folk du kender. Hold dig væk fra mistænkelige hjemmesider. Hold din antivirus opdateret.

Pierluigi Paganini anbefaler oplysning af befolkningen og at skabe netværk til alarmering via sociale medier. Han ville desuden gerne se task forces bestående af medlemmer fra forskellige sektorer som myndigheder, industri, sundhed og militær, "for truslen findes på tværs af sektorer."

Men hverken Pierluigi Paganini eller malware-eksprten Kevin McAleavey er optimistiske på kort sigt.

"Så længe der findes måder at komme ind i Windows, og så længe man kan tjene penge på at gøre det, så vil der ikke være nogen mangel på malware-forfattere og folk, der gerne vil tjene penge på at hjælpe dem - indtil den dag vi løser selve problemet med hijackede computere," siger Kevin McAleavey.

Pierluigi Paganini siger, at der ikke findes produkter på markedet i dag, der kan blokere en fjende, der "vokser sig større for hver dag, der går."

"Vi er fuldstændigt uforberedte," siger han, på at bekæmpe en "perfekt business-maskine, der overflytter penge i mængder, der svarer til flere nationers økonomi."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Læs også:

Derfor er det så svært at fange malware-svindlere.

Goddag: Må vi levere lidt malware-as-a-service?.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere