Artikel top billede

ODF/OOXML-formater vurderes igen: Kan vi bruge dem?

Endnu engang har de to omstridte dokumentformater, ODF og OOXML, været til eksamen om en eventuel implementering i den offentlige sektor.

I dag bliver it-ordførerne på Christiansborg præsenteret for endnu en undersøgelse vedrørende implementeringen af de omstridte dokumentformater ODF og OOXML i dokumentudvekslingen mellem offentlige myndigheder.

Og endnu engang bliver en endelig konklusion sparket til hjørne, uden der bliver peget entydigt på det ene eller det andet dokumentformat.

"Vurderingen er, at ingen af de to standarder er modne nok til at implementere i det offentlige," forklarer vicedirektør Lars Frelle-Petersen fra Digitaliseringsstyrelsen om den nyeste undersøgelse af implementeringen af dokumentformaterne i den offentlige sektor.

Samme konklusion igen og igen

Denne gang er det det nu den hedengangne IT- og Telestyrelsen, der har udarbejdet rapporten.

Og embedsmændene er altså nået til samme konklusion som tidligere konsulentrapporter, Konkurrencestyrelsen og det såkaldte ekspertudvalg tidligere er nået frem til flere gange.

Rapporten fra IT- og Telestyrelsen er udarbejdet i løbet af efteråret og udskudt på grund af folketingsvalget 15. september 2011, selv om blandt andre Viborg Kommune har skreget efter en afgørelse, fordi kommunen stod foran at opdatere sin infrastruktur og derfor ville have klarhed over, hvordan kommunen skulle købe ind.

Ligegyldig kamp

Redegørelsen har været udarbejdet uden den helt store mediepalaver i den danske it-presse, som ellers tidligere har dækket fejden mellem ODF og OOXML ganske intensivt.

Måske skyldes den manglende interesse denne gang, at diskussionen tog sin begyndelse helt tilbage i 2007 og siden er feset ud som en ligegyldig sag set fra leverandørernes side.

Med dagens anbefaling fra IT- og Telestyrelsen ser det ud til, at det offentlige fortsat skal sende sin dokumenter til borgerne i PDF-format, udveksle dokumenter mellem hinanden i selvvalgte (ikke-standardiserede) formater og være i stand til at modtage dokumenter i både ODF- og OOXML-formatet.

Tilbage står beslutningen så om enten at fortsætte eller dræbe dokumentstandard-diskussionen i Folketinget, som har været den suverænt længstvarende debat overhovedet på Christiansborg i nyere tid. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere