Artikel top billede

ODF/OOXML-formater vurderes igen: Kan vi bruge dem?

Endnu engang har de to omstridte dokumentformater, ODF og OOXML, været til eksamen om en eventuel implementering i den offentlige sektor.

I dag bliver it-ordførerne på Christiansborg præsenteret for endnu en undersøgelse vedrørende implementeringen af de omstridte dokumentformater ODF og OOXML i dokumentudvekslingen mellem offentlige myndigheder.

Og endnu engang bliver en endelig konklusion sparket til hjørne, uden der bliver peget entydigt på det ene eller det andet dokumentformat.

"Vurderingen er, at ingen af de to standarder er modne nok til at implementere i det offentlige," forklarer vicedirektør Lars Frelle-Petersen fra Digitaliseringsstyrelsen om den nyeste undersøgelse af implementeringen af dokumentformaterne i den offentlige sektor.

Samme konklusion igen og igen

Denne gang er det det nu den hedengangne IT- og Telestyrelsen, der har udarbejdet rapporten.

Og embedsmændene er altså nået til samme konklusion som tidligere konsulentrapporter, Konkurrencestyrelsen og det såkaldte ekspertudvalg tidligere er nået frem til flere gange.

Rapporten fra IT- og Telestyrelsen er udarbejdet i løbet af efteråret og udskudt på grund af folketingsvalget 15. september 2011, selv om blandt andre Viborg Kommune har skreget efter en afgørelse, fordi kommunen stod foran at opdatere sin infrastruktur og derfor ville have klarhed over, hvordan kommunen skulle købe ind.

Ligegyldig kamp

Redegørelsen har været udarbejdet uden den helt store mediepalaver i den danske it-presse, som ellers tidligere har dækket fejden mellem ODF og OOXML ganske intensivt.

Måske skyldes den manglende interesse denne gang, at diskussionen tog sin begyndelse helt tilbage i 2007 og siden er feset ud som en ligegyldig sag set fra leverandørernes side.

Med dagens anbefaling fra IT- og Telestyrelsen ser det ud til, at det offentlige fortsat skal sende sin dokumenter til borgerne i PDF-format, udveksle dokumenter mellem hinanden i selvvalgte (ikke-standardiserede) formater og være i stand til at modtage dokumenter i både ODF- og OOXML-formatet.

Tilbage står beslutningen så om enten at fortsætte eller dræbe dokumentstandard-diskussionen i Folketinget, som har været den suverænt længstvarende debat overhovedet på Christiansborg i nyere tid. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere