Artikel top billede

Her er FBI's hemmelige rapport om Steve Jobs

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, offentliggør hidtil hemmeligholdt rapport om Steve Jobs, som den amerikanske præsident oprindeligt bestilte.

Læs også: Nekrolog: Farvel til den modige pioner og æstetiker.

Det amerikanske forbunds-politi, FBI, havde i 1991 Apples Steve Jobs i kikkerten.

FBI gennemførte på dette tidspunkt et omfattende tjek af Steve Jobs, fordi den daværende amerikanske præsident, George H.W. Bush overvejede at tilbyde ham plads i det amerikanske eksportråd.

FBI har nu offentligggjort sagsmappen, der indeholder 191 sider med en lang række detaljer om Steve Jobs, som FBI blandt andet har indsamlet via interview med folk tæt på ham.

I FBI-materialet stiller flere personer spørgsmålstegn ved Steve Jobs ærlighed. De fremhæver enslydende, at Steve Jobs ikke har skrupler ved at dreje og forvrænge sandheden, hvis det kan hjælpe ham til at nå sit mål.

Omvendt mener andre af de interviewede personer tæt på Steve Jobs, at han altid havde fokus på at håndtere forretnings-relaterede aftaler på en ordentlig måde samt at han 'har de nødvendige kvaliteter til at indtage en politisk stilling på højt niveau."

Sidstnævnte var forudsat, at "ærlighed og integritet ikke er påkrævede kvaliteter, hvis man skal indtage en politisk stilling på højt niveau."

I rapporten beskriver adskillige personer Steve Jobs som 'krævende.'

Det fremgår, at han stiller store krav til sig selv og til andre og at medarbejdere skal være meget velforberedte, når de præsenterer ideer for Steve Jobs, der ellers omgående vil lukke diskussionen og nogle gange bortvise medarbejderen.

Stædig og passioneret

I materialet bliver Steve Jobs desuden betegnet som en mand med en meget stærk vilje, stædig, hårdtarbejdende og passioneret, hvilket bliver lagt til grund for hans store succes.

Det fremgår tillige, at Steve Jobs ikke har været medlem af noget kommunistparti eller nogen organisation, der arbejder på at vælte regeringen.

I det grundige materiale citerer FBI også en IBM-medarbejder, der siger, at han aldrig har "set pågældende person indtage ulovlige stoffer eller misbruge alkohol," ligesom han aldrig har "været vidne til eksempler på ekstravagant livsførelse."

Steve Jobs har dog erkendt, at han har røget hash og indtaget LSD i perioden mellem 1970 og 1974.

I rapporten siger en af Steve Jobs bekendte i Californien, at Steve Jobs' "filosofi har forandret sig via hans deltagelse i østlig og/eller indiansk mysticisme og religion," hvilket "tilsyneladende har haft positiv indflydelse på hans personlige liv."

Steve Jobs var ikke mindst kendt for sit såkaldte "reality distortion field," som de Apple-ansatte kaldte det. Det dækkede over Steve Jobs' evne til at overbevise folk om, at ideer, der egentlig virkede helt umulige at udføre i praksis, faktisk sagtens kunne lade sig gøre.

Steve Jobs fik i øvrigt ikke plads i eksport-rådet. FBI-dokumentet beskriver ikke hvorfor.

Du kan læse hele FBI-dokumentet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.