Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Foto: Kerem Yucel

It-bøvl lammer ungdomsuddannelserne

Fristen for at søge ind på en ungdomsuddannelse er blevet udskudt en uge på grund af tekniske udfordringer, der gør tilmeldingen til "et lotteri."

Hjemmesiden optagelse.dk arbejder så langsomt, at Ministeriet for Børn og Undervisning har udskudt fristen for at tilmelde sig en ungdomsuddannelse en uge.

Oprindelig var fristen sat til den 1. marts, men den er nu skudt til den 9. marts. Det skriver optagelse.dk på sin hjemmeside.

Uddannelsesvejleder i København, Lene Juul, kalder systemet for "et lotteri."

"Oftest kommer der et timeglas frem, så kan man vente i en uendelighed, og så får man at vide, at nu har sessionen varet så længe, at man bliver logget af. Andre gange er man heldig, at det lykkes," siger Lene Juul til Berlingske Nyhedsbureau.

Spildtid i store mængder

Spildtid i store mængder på grund af det langsomme system rammer både eleverne og deres uddannelsesvejledere.

"Det er vildt frustrerende at sidde med et ungt menneske, der gerne vil have det her til at lykkes, og så sidder vi og glor på et timeglas. Det er spild af tid både for dem og for mig," siger Lene Juul til Berlingske.


Egentlig er det elevernes ansvar at melde sig til en ungdomsuddannelse, men problemerne med teknikken betyder, at mange beder om hjælp, og det betyder så igen, at vejlederne har mindre tid til deres kerneopgave - at rådgive eleverne.

"Hvis det her kunne fungere, så var der mange familier, der sagtens kunne finde ud af det uden min hjælp, og så kunne jeg bruge tiden på noget andet, nemlig vejledning af de unge mennesker, der er i tvivl om, hvad de skal søge af ungdomsuddannelse," siger Lene Juul til Berlingske Nyhedsbureau.

Rejsekort og Polsag

Det offentliges bestræbelser på at udvikle og implementere store it-løsninger løber ikke sjældent ind i store problemer.

Blandt de seneste eksempler er det elektroniske Rejsekort 
og politiets sagsbehandlingssystem Polsag.

På trods af de tekniske udfordringer understreger Lene Juul overfor bureauet, at alle nok skal blive meldt til deres valgte ungdomsuddannelse i tide.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.