Fotograf: Jørgen True, STUDIE-E / MT Højgaard

Ny it-direktør i MT Højgaard: Alt skal toptunes

Kerny Ustrup er ny it-direktør for entreprenørselskabet MT Højgaard. Her er hans ambitioner.

Kerny Ustrup startede den 1. februar som it-direktør for entreprenørselskabet MT Højgaard.

Han kom fra A.P. Møller Mærsk, hvor han i Group IT havde ansvar for den globale it-infrastruktur og senest var Head of Governance and Strategy.

To meget forskellige brancher, men med det til fælles, at for 10 år siden kunne man tjene penge inden for både byggeri og shipping, også selv om man ikke var verdensmester på sit felt.

I dag har forholdene ændret sig dramatisk.

"Nu er margenerne så små, at du skal være toptunet i din produktion. Alt omkring beregning og logistik og levering er ekstremt vigtigt, fordi margenerne er så små. Der er bare ikke plads til spild."


"Den udvikling har både shipping- og byggebranchen været igennem, og derfor er it i dag ikke bare en støttefunktion, men reelt en del af produktet," siger Kerny Ustrup.

Derfor har MT Højgaard, som er Danmarks største bygge og anlægsvirksomhed, ikke bare bedt Kerny Ulstrup overtage it-ansvaret, men også den opgave det er at flytte it fra at være en støttefunktion til at være en del af produktet.

Kerny Ustrup har næsten altid arbejdet med it, og han har har altid haft et taktisk og et strategisk ansvar.

Han refererer til koncernøkonomidirektør Flemming Steen, som tidligere var Group CIO i A.P. Møller, hvor Kerny Ulstrup referede til ham i et år.

"It er blevet et væsentligt konkurrenceparameter inden for de store projekter i bygge- og anlægsbranchen, både herhjemme og internationalt. Derfor var det vigtigt for os at tiltrække en erfaren it-direktør, og vi ser meget frem til at begynde samarbejdet med Kerny. Han skal sikre, at vi får det maksimale ud af det forretningsmæssige potentiale, der er i vores it-systemer," udtaler Flemming Steen, koncernøkonomidirektør i MT Højgaard.

Her er planen
Vil der ske synlige ændringer med dig som it-direktør?


"Det er for for tidligt at sige. Jeg har fortalt mit nye team, som sidder spændt og venter, at jeg ikke kommer med nogen skjult dagsorden. Den første måned vil jeg tilbringe med at spørge, og den næste måned med med at analysere de svar jeg får."

Når først Kerny Ulstrup har dannet sig et overblik over de ansattes kompetencer, aftaler, kontrakter, stakeholder-data og i sidste ende leverandørerne, så er det tid at se på, om noget skal være anderledes.

Hvis noget skal være anderledes, så skal det være fordi, ændringen skaber værdi.

"Jeg er kendt som en relativt struktureret og analytisk person. Jeg vil have overblik over mine brikker. Hvordan er sammenhængen, og hvor passer de ind. Intet tab bør ramme os, som kunne undgås ved at udvise rettidig omhu," siger Kerny Ustrup.

Han henviser med den sidste sætning til A.P. Møllers motto, som i sin oprindelige fulde ordlyd er; "Intet tab skal os ramme, som ved rettidig omhu kunne afværges". Mærsk McKinney Møller bruger stadig mottoet at 'udvise rettidig omhu', så det hører i dag med til Mærsk-koncernen.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.