Artikel top billede

Ups! YouSee ramt af nedbrud - igen

Tv-udbyderen YouSee igen ramt af et nedbrud, som i flere timer forårsagede knas på tv- og internet-signalet.

Læs også:

Fejl på fejl: Derfor ramte YouSee-nedbrud hele landet

400.000 YouSee-kunder ramt: Glem alt om erstatning

Søndag aften var den helt gal med tv-sendesignalet i en god halvanden time for 400.000 YouSee-kunder i Københavnsområdet på grund af en routerfejl, der kortvarigt også fik flimmeret frem på skærmen i resten af landet.
 
Mandag aften var der så knas med tv-signalet og denne gang også internet for cirka 1.000 YouSee-kunder i hovedstaden.
 
Fejlen opstod mandag aften ved 18.30-tiden, da en elektronisk komponent i YouSee's kabelnet stod af.
 
Den elektroniske komponent - også kendt som en fiberforstærker til at skyde tv-signalet over i kundernes coaxial-kabler - var simpelthen defekt og skyld i dårlige tv-signaler og internet-forbindelser, hvis der overhovedet var forbindelse.
 
Fire en halv time senere - ved 23-tiden - var fejlen udbedret igen.
 
Fejl hver dag
Direktør for operations hos YouSee, Mads Arnbjørn Rasmussen, beklager hændelsen, men siger samtidig, at nedbrud er uundgåelige i det store YouSee-netværk.
 
"Jeg ville have det rigtig dårligt, hvis det havde været tale om en gentagelse af søndagens problem. Men det var der slet ikke tale om mandag aften," siger han til Computerworld.
 
Mads Arnbjørn Rasmussen fortæller, at YouSee med 1,2 millioner kunder jævnligt har nedbrud.

Det skete eksempelvis i fredag aften i Køge, da en bil påkørte et elskab, og søndag eftermiddag på Vesterbro i København, da Dong mistede strømmen.
 
"Vi har fejlmeldinger hver dag, og det er ikke unaturligt," siger han og retter blikket mod de omkring 1.000 kunder i Sundbyøster, som for anden aften i træk måtte trækkes med knas på flimmerkassen.
 
Ingen umiddelbar erstatning
For Sundbyøster-kunderne skal ikke umiddelbart regne med kompensation.

Det skyldes, at YouSee har en politik med først at give erstatning, når forbindelsen har været nede i to døgn.
 
"Vi tager ikke selv initiativ til at kompensere. Pengene skal komme et eller andet sted fra, og vi kan kun kompensere ved at kræve flere penge ind hos vores andre kunder," lyder det fra Mads Asbjørn Rasmussen.
 
Han siger dog samtidig, at hvis kunderne i Sundbyøster på Amager selv mener, at de har været ekstraordinært hårdt ramt, så vil YouSee vurdere hver enkelt sag i denne situation.

Læs også:

Fejl på fejl: Derfor ramte YouSee-nedbrud hele landet

400.000 YouSee-kunder ramt: Glem alt om erstatning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere