Artikel top billede

Ny HP-opfindelse kan forebygge systemnedbrud

HP og Intel har udviklet en helt ny metode til at montere chip.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard og Intel er i gang med at gentænke processor-opgraderinger i servere.

De to selskaber er kommet frem til en ny metode til indsætning af chip, der muligvis kan reducere antallet af fejl og i sidste ende forebygge systemnedbrud.

Smart Socket-teknologien i HP's nye Gen8-servere anvender et slags spænde i bundkortet, der kan opgradere processorerne mekanisk.

Processor inden i

I stedet for manuelt at placere en processor i soklen, så kan processoren indsættes ved hjælp af spændet i den improviserede sokkel for en sikrere chip-opgradering.

Bundkortet indeholder et spænde, der kan have en processor indeni, og den ligger på linje med soklen, så den nemt kan sættes i.

Spændet føres ind fra siden, hvorefter processoren tilsluttes soklen og låses fast.

Hvis man placerer en processor forkert i soklen, så kan det resultere i, at bundkortet går ned, eller at serveren begynder at performe dårligt, forklarer Mark Potter, der er senior vice president og general manager for HP's Industry Standard Servers.

Processorer og bundkort indeholder et stort antal pins, og det er risikabelt at tilslutte en processor manuelt. Med Smart Socket-teknologien bliver risikoen for fejl reduceret.

Kan blive standard i branchen

Systemfejl afhænger af, hvor mange pins, der er blevet bøjet, eller i hvor høj grad de er i kontakt. Statisk elektricitet kan også resultere i dårlig serverydelse, og risikoen er højere, når man opgraderer en processor manuelt.

Teknologien er eksklusiv for bundkort i HP's serverserie Gen8, som blev introduceret i denne uge, og som vil køre med Intels kommende processorer, Xeon E5, baseret på mikroarkitekturen Sandy Bridge.

Smart Socket-teknologien kan i sidste ende blive standard i branchen, siger Mark Potter.

"Det er bare et bedre design, og det eliminerer den mest almindelige grund til systemfejl," siger Mark Potter.

Soklen virker sammen med enhver sokkel-kompatibel processor, siger Mark Potter.

Kommende Gen8-serverne vil inkludere serverchip fra Advanced Micro Devices, men Mark Potter kunne ikke sige, om den nye teknologi også vil blive inkluderet i AMD-servere.

Processorer er et af de vigtigste elementer i systemet, og en fejlhåndteret opgradering kan skade hele systemet, siger Dean McCarron, der er chefanalytiker hos Mecury Research.

Derfor er teknologien vigtig for HP

HP forsøger muligvis at eliminere endnu en hovedpine i opgraderingen af servere med Smart Socket-teknologien, siger Dean McCarron.

Der var engang, hvor processor-opgraderinger var i vækst, men nu er tallene faldende, og måske kan den nye teknologi genoplive trenden med in-board opgraderinger, siger han.

Problemer med statisk elektricitet kan slå systemet ihjel ved at kortslutte kredsløbet, forklarer Dean McCarron.

Kan skabe kredsløbsproblemer

I værste fald kan statisk elektricitet skabe problemer i kredsløbet, der kan gå ud over systemydelsen i det lange løb.

Dean McCarron er overrasket over, at Smart Socket er blevet introduceret i servere, hvor opgraderinger bliver varetaget af professionelle.

Han siger, at teknologien i højere grad vil appellere til pc-brugere, der laver flere fejl i den manuelle opgradering af processorer.

HP vil muligvis også bruge Smart Socket til at gøre opgraderinger i felten nemmere, og som en måde at markedsføre hyppige serveropgraderinger, siger Dean McCarron.
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.