Artikel top billede

Så ofte løber statens it-projekter løbsk

For første gang får offentligheden indsigt i, hvordan det står til med de 73 statslige it-projekter. Se her, hvor mange af de offentlige it-projekter, der er er løbet løbsk.

Læs også:

Her er statens værste it-projekter.

Disse it-firmaer har snablen længst nede i statskassen.

Digitaliseringsstyrelsen løfter for første gang nogensinde sløret for status over alle statens 73 it-projekter, der hver især har et budget på mere end 10 millioner kroner.

Samlet har de 73 it-projekter et budget på 4,1 milliarder kroner.  

27 af de 73 projekter blev afsluttet i andet halvår af 2011 og yderligere 34 forventes afsluttet i 2012.

De resterende 12 projekter er enten planlagt til at være færdige senere eller er stærkt forsinkede.

En ekstra million per projekt

Rapporten fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at ud af de 73 statslige it-projekter er 15 projekter løbet over budgettet ud fra de justeringer, som de ansvarshavende ministerier og styrelser har foretaget mellem maj 2011 og december 2011.

Samlet har de statslige it-projekter en budgetoverskridelse på 73,9 millioner kroner - hvilket i gennemsnit svarer til én million skattekroner per it-projekt.

Værst ser det ud for to projekter hos henholdsvis Pensionsstyrelsen og Skatteministeriet, som begge forventes at overskride budgetrammen med 15 millioner kroner.

Seks under budget

Samtidig er seks statslige it-projekter gået under budget med i alt 32 millioner kroner.

De billigere projekter skyldes i de fleste tilfælde mangelfuld projekt-estimering som eksempelvis Skatteministeriets spil kontrol system, der er gået fra en pris på 41,4 millioner kroner til at havne på en forventet pris på 24,1 millioner kroner - altså 17,3 millioner kroner billigere end estimeret.

Til gengæld er projektet forsinket med to måneder grundet "juridiske anliggender".

Læs også:

Her er statens værste it-projekter.

Disse it-firmaer har snablen længst nede i statskassen.

Samlet forsinkelse på godt 11 år

Læs også:

Her er statens værste it-projekter.

Disse it-firmaer har snablen længst nede i statskassen.

Og ikke overraskende har flere af de statslige it-projekter i lighed med Statsministeriets spil kontrol system overskridelser på den estimerede tidsramme, hvilket i lighed med budgetrammen er blevet justeret mellem maj 2011 og december 2011.

Selvom flere af de langsigtede projekter ikke har angivet nogen forventet deadline, er i alt 21 projekter oplyst til enten at være for sent afleveret eller forventes at løbe over den planlagte tid.

Heraf er 14 projekter forsinkede med tre måneder eller mere.  

Målt på den totale tid er de 21 forsinkede projekter samlet set trukket 134 måneder - svarende til godt 11 år - længere end planlagt.

Værst ser det igen ud for Pensionsstyrelsen, hvis EESSI-projekt først forventes færdigt i maj 2014 mod det forventede sluttidspunkt til maj i år, hvilket ifølge Pensionsstyrelsen skyldes forsinkelser fra hovedleverandøren, EU. 

43 procent kommer uskadt i mål

32 statslige it-projekter ser derimod ud til at holde både budget og tidsramme ud fra de estimater, som er foretaget fra maj 2011 til december 2011.

Det svarer til, at 43 procent af de statslige it-projekter forventes at komme i mål til den forventede tid og pris.

Digitaliseringsstyrelsen oplyser igen om status for statens it-projekter til august.

Læs også:

Her er statens værste it-projekter.

Disse it-firmaer har snablen længst nede i statskassen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Danmark vil komme til at mangle 22.000 it-professionelle i løbet af de kommende 10 år
Manglen på it-medarbejdere kommer til at eksplodere i løbet af de kommende 10 år. Det sker på trods af stort fokus på området i årevis, hvor både virksomheder og interesseorganisationer har gjort opmærksom på problemet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.