Artikel top billede

Derfor står smart teknologi til mobiler stadig i stampe

Der er blevet talt om Near Field Communications (NFC) i årevis, men får teknologien nogensinde et kommercielt mainstream-gennembud?

Læs også:

Nokia storsatser på NFC i nye smartphones

Snart kommer de mobile betalinger til din smartphone

NFC - Near Field Communication - er ofte blevet udråbt til en nøgleteknologi, der kan booste eksempelvis markedet for mobile betalinger.

NFC, der er RFID-baseret, gør det muligt på meget korte afstande at koble en chip og en chiplæser, som er placeret i mobiltelefonen.

Men selvom det efterhånden er en del år siden, at et selskab som Nokia begyndte at tale om NFC som betalingsmiddel i butikkerne, mangler vi endnu at se det store gennembrud.

Og spørgsmålet er, om det nogensinde kommer?

I et blogindlæg skriver analytiker John Devlin fra ABI Research, at han ikke ligefrem har høje forventninger, at næste uges Mobile World Congress i Barcelona vil byde på et væld af nye NFC-telefoner.

"Jeg håber, at jeg tager fejl, men når man tager i betragtning, hvor sløv udviklingen har været over de seneste 12 måneder, sidder jeg solidt i lejren for forsigtighed/konservatisme," skriver John Delvin.

Hans bud er, at der næppe vil blive præsenteret flere end 10 produkter med NFC-chips i Barcelona.

Forklaringen er, ifølge ABI-analytikeren, at de forskellige led i tele-industrien stadig leder efter holdbare forretningsmodeller for at investere i NFC.

Stadig meget hype

At NFC endnu ikke er en moden teknologi ses også i Gartners hype cycle.

I 2011-udgaven lå NFC placeret helt på toppen som en af de meget hypede teknologier, der dermed står til at skuffe i de kommende år, inden den finder et mere realistiske leje. 


Gartners Hype Cycle 2011. (Klik for større grafik)

Det kan NFC også bruges til

Mens et anvendelsesscenarie er at bruge NFC-teknologien til betalinger i eksempelvis et supermarked, så har blandt andre Nokia eksperimenteret en del med at bruge NFC til at verificere ægtheden af et fysisk produkt.

Og det er måske netop den type anvendelsesscenarier, der kan bære teknologien frem.

"Jeg er dog ikke kun til dommedag og dysterhed. Jeg ser gode signaler i markedet, ikke mindst hvis du husker på, at NFC ikke kun handler om betalinger. Det kan bruges til så meget mere til at muliggøre forbedringer og nye services," lyder det fra John Devlin.

iSuppli har tidligere vurderet, at mens antallet af solgte mobiltelefoner med indbygget NFC-chip i 2010 lå på 52,6 millioner på verdensplan, så vil det tal i 2014 være steget til 220 millioner.

Det svarer til, at 13 procent af alle solgte mobiler vil indeholde en NFC-chip.

Læs også:

Nokia storsatser på NFC i nye smartphones

Snart kommer de mobile betalinger til din smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere