Artikel top billede

Priskrig kan bane vej for helt nye harddiske

Producenterne af de nye Windows 8-baserede ultrabooks har brug for at differentiere sig prismæssigt fra Apples Macbook Air. Snedige lagrings-løsninger kan være vejen frem.

Læs også:

Derfor er flash-disken dødsdømt

Harddisk-mangel sætter gang i SSD-salget

Intels Ivy Bridge-processorer, der i høj grad kommer til at præge den næste generation af bærbare computere, såkaldte ultrabooks, kan samtidig bane vej for alternative lagrings-løsninger. 

Ifølge Digitimes har Intel nemlig tænkt sig at sænke priserne på Ivy Bridge, for at råde bod på forsinkelser - og det giver mulighed for at gøre Windows 8-maskinerne betydeligt billigere end eksempelvis Apples Macbook Air.

Producenternes plan skulle ifølge Digitimes være at hente yderligere besparelser ved at anvende såkaldte hybrid-diske sammen med de nu lidt billigere Ivy Bridge-processorer.

Da den nye type bærbare, ultrabooks, blev præsenteret sidste år, var et af salgsargumenterne blandt andet, at priserne skulle holdes nede, selvom der var tale om slanke, veldesignede maskiner med moderne hardware.

Sådan fungerer hybrid-diske

Hybrid-diske er det billigere alternativ til rene flashdiske, der anvendes i eksempelvis Macbook Air.

I en hybrid løsning anvender man en lille SSD sammen med en traditionel harddisk.

Dermed kan man udnytte SDD'ens hastighed og lave strømforbrug, samtidig med at prisen holdes nede med en traditionel harddisk.

Ifølge Digitimes vil Intel formentlig lancere de første Ivy Bridge-processorer i løbet af foråret.

Det er allerede et par år siden, at de første notebooks med hybrid-diske kom på markedet, og mange har da også peget på, at denne type løsninger måske var vejen frem, når SSD'ernes høje prisniveau fortsætter.

I mellemtiden har de mange nye cloud-tjenester, hvor eksempelvis hele ens musiksamling streames fra nettet, imidlertid været med til at stille spørgsmål ved, hvor stort lagringsbehovet på almindelige pc'er egentlig vil være på sigt.

Læs også:

Derfor er flash-disken dødsdømt


Harddisk-mangel sætter gang i SSD-salget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?