Artikel top billede

Priskrig kan bane vej for helt nye harddiske

Producenterne af de nye Windows 8-baserede ultrabooks har brug for at differentiere sig prismæssigt fra Apples Macbook Air. Snedige lagrings-løsninger kan være vejen frem.

Læs også:

Derfor er flash-disken dødsdømt

Harddisk-mangel sætter gang i SSD-salget

Intels Ivy Bridge-processorer, der i høj grad kommer til at præge den næste generation af bærbare computere, såkaldte ultrabooks, kan samtidig bane vej for alternative lagrings-løsninger. 

Ifølge Digitimes har Intel nemlig tænkt sig at sænke priserne på Ivy Bridge, for at råde bod på forsinkelser - og det giver mulighed for at gøre Windows 8-maskinerne betydeligt billigere end eksempelvis Apples Macbook Air.

Producenternes plan skulle ifølge Digitimes være at hente yderligere besparelser ved at anvende såkaldte hybrid-diske sammen med de nu lidt billigere Ivy Bridge-processorer.

Da den nye type bærbare, ultrabooks, blev præsenteret sidste år, var et af salgsargumenterne blandt andet, at priserne skulle holdes nede, selvom der var tale om slanke, veldesignede maskiner med moderne hardware.

Sådan fungerer hybrid-diske

Hybrid-diske er det billigere alternativ til rene flashdiske, der anvendes i eksempelvis Macbook Air.

I en hybrid løsning anvender man en lille SSD sammen med en traditionel harddisk.

Dermed kan man udnytte SDD'ens hastighed og lave strømforbrug, samtidig med at prisen holdes nede med en traditionel harddisk.

Ifølge Digitimes vil Intel formentlig lancere de første Ivy Bridge-processorer i løbet af foråret.

Det er allerede et par år siden, at de første notebooks med hybrid-diske kom på markedet, og mange har da også peget på, at denne type løsninger måske var vejen frem, når SSD'ernes høje prisniveau fortsætter.

I mellemtiden har de mange nye cloud-tjenester, hvor eksempelvis hele ens musiksamling streames fra nettet, imidlertid været med til at stille spørgsmål ved, hvor stort lagringsbehovet på almindelige pc'er egentlig vil være på sigt.

Læs også:

Derfor er flash-disken dødsdømt


Harddisk-mangel sætter gang i SSD-salget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere