Artikel top billede

NemID på vej til din smartphone og tablet-pc

Snart bliver det muligt at logge ind med NemID via din smartphone eller tablet.

Læs også:

NemID-koks hos Skat skaber kaos for Mac-brugere

Ved udgangen af 2012 kan du uden problemer bruge NemID på din smartphone eller tablet. 

Det er forventningen hos Digitaliseringsstyrelsen, der er den offentlige myndighed, som har ansvaret for udviklingen af NemID-projektet. 



Siden lanceringen i sommeren 2010 har du ellers måttet nøjes med at bruge en traditionel computer, når du skal logge ind med NemID. 


Eneste alternativ har været, hvis den service, som du skal bruge, har udviklet en særlig smartphone-app, som det er tilfældet med nogle enkelte banker.


Færdig ved årets udgang


Men Palle H. Sørensen, der er chefkonsulent hos Digitaliseringsstyrelsen, oplyser nu til PC World Business Center, at styrelsen i øjeblikket arbejder på en løsning for det stigende antal smartphone- og tablet-brugere.

I skrivende stund er styrelsen i gang med at analysere de forskellige løsningsmuligheder, og i marts bliver der taget en beslutning om, hvilken løsning der bliver valgt



"Når det er sket, vil vi hurtigst muligt gå i gang med at udvikle løsningen, og vi forventer, at den vil være klar til brug i slutningen af 2012," siger han. 


Læs også: Sådan spængte hackere NemID med smart trojaner


Overhalet af smartphone-udviklingen


Da NemID-løsningen blev sendt i udbud i 2007, stillede myndigheder ikke krav om, at det skulle være muligt at logge ind med en mobiltelefon. 



Men sidenhen har vi oplevet en sand smartphone- og tablet-feber, hvor Apples iPhone og de mange Android-telefoner har fået et kæmpe gennembrud.

Gennembruddet er så stort, at it-analysehuset IDC forventer, at internetbrug på smartphones og tablet i 2015 vil overhale internetbrugen på almindelige pc'er, og andre analytikere har vurderet, at der allerede næste år vil blive foretaget flere Google-søgninger fra smartphones og tablets end via pc'er. 



"De mobile enheder er bredt ud overalt i dag, og vi vil naturligvis møde borgerne, der hvor de er. Derfor giver det sig selv, at det skal være muligt at bruge NemID på smartphone og tablets, og havde vi skullet opstille kravene til NemID i dag, havde mobiladgang sandsynligvis også været med allerede fra starten af projektet," siger Palle H. Sørensen

.

Adgang til det offentlige er et krav


I øjeblikket overvejer Digitaliseringsstyrelsen flere forskellige løsningsmodeller.



Ifølge Palle H. Sørensen arbejdes der blandt andet med en model, der gør det muligt at logge ind via browseren på sin smartphone eller tablet - på samme måde som du i dag logger med NemID via browseren på din almindelige computer. 



En anden løsningsmodel kan ifølge Palle H. Sørensen være, at du skal logge ind via en særlig app til din smartphone eller tablet.

"Men mellem disse yderpunkter arbejder vi med en vifte af forskellige løsninger. I alt har vi seks forskellige modeller at vælge mellem," siger han.

Den løsning, der i sidste ende bliver valgt, er den, der bedst lever op til Digitaliseringsstyrelsens krav, der blandt andet består af krav til økonomien, sikkerheden, brugervenligheden og vedligeholdelse.

Læs også:

NemID-koks hos Skat skaber kaos for Mac-brugere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere