Artikel top billede

Omsider: Her er Lumigons danske luksus-telefon

Skandinavisk design skal sælge Lumigon T2 med konservative specifikationer.

Læs også:

Danske [b]Lumigon må udskyde smartphone-lancering.

Efter store forsinkelser: Dansk smartphone endelig på vej.

Dansk-udviklet mobiltelefon står i stampe.

Dansk it-nørd udfordrer de store mobil-producenter.

Sådan kan dansk mobilprojekt undgå total fiasko.[/b]

Android ICS, 3,7 tommer skærm, dualcore cpu på 1,4 Ghz og en lancering i "første halvår 2012".

Disse korte facts for en ny telefon vist frem blandt hundredvis af andre på Mobile Word Congres kunne næppe i sig selv tiltrække den store opmærksomhed.

Men det danske firma Lumigon har alligevel fået sit billede i avisen i form af omtale på mange af verdens større tech-sites. Lumigon T2, som den længe ventede smartphone er døbt, spiller nemlig primært på sit udseende.

Telefonen er ifølge Lumigon en "stilfuld ny smartphone, der integrerer et skinnende flot skandinavisk design med Bang & Olufsens Icepower lydteknologi og den seneste udgave af Android".

Fra både pressematerialet og fra de første skærmbilleder synes det klart, at Lumigon gør sig store anstrengelser for at skabe associationer til Bang & Olufsens design.

Lumigon har tidligere slået på, at den danske telefon skal være et unik produkt for de stilbevidste - og underforstået velhavende - kunder.

Sideløbende med den lange og komplekse udvikling af Lumigon T2-telefonen har selskabet ifølge stifter Lars Gravesen brugt sin energi på et andet delvist dansk smartphone-projekt, nemlig luksus-telefonen Ulysse Nardin Chairman.

Milliardær-telefon

Denne telefon, hvis købspris ligger på over 100.000 kroner (i guld-udgaven er beløbet i dollars), har ligesom Lumigon T2 været udsat for store forsinkelser i forhold til de oprindeligt annoncerede planer.

Men ifølge hjemmesiden for luksustelefonen blev det første eksemplar leveret i januar i år, mens apparatet lige som Lumigon T2 først bliver generelt tilgængeligt i løbet af første halvår 2012.

Heller ikke for 100.000-kroners telefonen er det specifikationerne, der skal trække kunder til: Ulysse Nardin Chairman har en 3,2 tommer kapacitiv touch skærm, en Freescale CPU med ukendt hastighed og et alderstegent styresystem i form af Android version 2.2.

Lumgion-stifter Lars Gravesen fortalte i januar i år til ComON, at de store forsinkelser med T2 blandt andet skyldes problemer med den oprindelige platform, som havde tvunget Lumigon til at skifte hardware og i stedet for Freescale satse på Qualcom.

Fjernbetjening

Ifølge den netop udsendte pressemateriale fås Lumigon T2 med en ikke nærmere specificeret Qualcomm Snapdragon processor på 1,4 Ghz. Lumigon oplyser telefonisk, at der er tale en dualcore CPU.

Telefonen byder på andre finesser som eksempelvis fjernbetjening af tv, hvilket er beskrevet i detaljer på firmaets hjemmeside.

Vil Lumigon denne gang gøre alvor af løfterne om at sende en dansk smartphone på markedet?

Selvom man på baggrund af de hidtidige udmeldinger måske har god ret til at være skeptisk, så er troen tilsyneladende til stede hos Lumigons ledelse og aktionærer. Selskabet har nemlig startet en omfattende rekruttering af nye medarbejdere.

Nærmere betegnet søger Lumigon op mod en halv snes nye medarbejdere, blandt andre Android-udviklere, en 3D-ekspert, ingeniører med speciale i hardware og pwb (printet wiring board) design, en leder af kvalitetskontrol og en leder til teknik og produktion.

Lumigon skal nu i gang med at overbevise teleselskaberne om, at det er fornuftigt at tage den danske luksustelefon på programmet ved siden af alle de øvrige smartphones, som selskaberne forhandler.

Prisen på Lumigon T2 er ikke offentligjort endnu. Den vil først blive meldt ud senere, oplyser det danske lusksus-telefonfirma.

Læs også:

Danske [b]Lumigon må udskyde smartphone-lancering.

Efter store forsinkelser: Dansk smartphone endelig på vej.

Dansk-udviklet mobiltelefon står i stampe.

Dansk it-nørd udfordrer de store mobil-producenter.

Sådan kan dansk mobilprojekt undgå total fiasko.[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.