Foto: Povl D. Rasmussen

TDC-selskab vil hente indisk outsourcing-job hjem igen

TDC Hosting forhandler med indiske Tata TCS om at blive underleverandør på driften af 2.000 servere hos moderselskabet TDC. Det er firmaets største projekt hidtil.

Læs også:
CSC mister milliarder på tabte TDC-aftaler

CSC til 300 medarbejdere: I er sagt op

Dansk kæmpeselskab sætter CSC på porten

CSC-chef afviser at 900 ansatte skal ud

TDC-hosting forhandler med indiske Tata TCS om at blive underleverandør i den milliard-outsourcing, som landets største teleselskab, TDC, har valgt det indiske kæmpeselskab til at stå for efter fyringen af CSC.

"Vi sidder og forhandler med TDC og Tata om at få en del af den her aftale, som Tata jo har lavet hovedkontrakten på," siger administrerende direktør Jesper Bak Olesen.

Han fortæller, at Tata TCS anvender en række underleverandører på udvalgte opgaver.

"Det er basalt set driften af 2.000 servere, som TDC Hosting forhandler om at levere," forklarer Jesper Bak Olesen.

Han fortæller, at der er tale om både fysiske servere og virtuelle maskiner i den aftale, som parterne forhandler om.  
 
"Det er lidt af hvert. Der er en del af det, som er virtualiseret, og noget som skal virtualiseres yderligere og friskes lidt op, som tiden kommer til at gå," siger han.

Selvom TDC med 2.000 servere bliver en stor kunde, ender moderselskabet ikke som TDC Hostings største kunde, hvis ellers der kommer blæk på kontrakten. TDC udgør i forvejen omkring 10 procent af porteføljen hos TDC Hosting. Resten er ekstern omsætning, fortæller direktøren.

"Det er rigtig mange servere, men det, vi skal levere, er it-drift. Det vil sige, at vi kommer til at drive til og med operativsystemet," siger Jesper Bak Olesen.

Ifølge Jesper Bak Olesen bliver der tale om et nyt område, som TDC Hosting skal leverer til moderselskabet. TDC Hosting har ikke tidligere været leverandør på de 2.000 servere gennem CSC eller andre.

Største projekt nogensinde
Mens TDC ikke bliver den største kunde hos TDC Hosting, bliver det til gengæld det største projekt, firmaet hidtil har været med til, fortæller direktøren.  

"Vi er meget, meget fokuserede på at få vores del på plads rent kontraktmæssigt og få den klar til at vi 1. april kan drive tingende videre på en fornuftig måde," siger han.

Man kalder det outsourcing, men I afleverer jo de penge tilbage til TDC, som I får fra Tata. Er det i virkeligheden outsourcing?

"Ja, det er det, i og med at Tata er hovedkontraktholder. Det vil sige, at Tata bruger andre underleverandører i Danmark end os. Der er det jo klart, at vi skal ind i et totalt kontrakt-design i forhold til TDC hvor vi skal have SLA'er, vores processer og vores ticket-håndtering til at passe sammen.

Alt skal foregå i en lind strøm, uden at TDC som sådan bemærker, at der er flere parter inde. Det er jo en form for insourcing og offshoring - alt muligt blandet sammen. Men jeg tror, at man skal se det som en outsourcing-kontrakt til Tata med nogle forskellige underleverandører," siger Jesper Bak Olesen.  

I gang med forberedelserne
Hosting-direktøren ønsker ikke at udtale sig om værdien af den kontrakt, som han håber på at underskrive sammen med Tata og TDC. Hvornår der er kryds på papiret, kan han ikke sige, men det er mennigen, at Tata TCS skal overtage forpligtelserne den 1. april.

En dato, som TDC Hosting nok skal nå, fortæller han.

Men fordi der er så relativ kort tid at gøre med, er firmaet allerede i gang med at lægge planer for det omfattende praktiske arbejde også selvom kontrakten mangler underskrift.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.